Iznajmljivači i mali hoteli navalili na poticaje za bazene od 50.000 kn

Autor: Ante Pavić , 02. kolovoz 2013. u 14:15
Natječaj traje do 30. rujna, Ministarstvo daje 6 mil. kuna

Interes za poticaje je velik, ali iz Ministarstva ne žele otkriti točnu brojku prijava za sufinanciranje gradnje bazena.

Interes za poticaje je velik, odgovorili su na upit iz Ministarstva turizma, ne želeći do kraja natječaja, koji je predviđen 30. rujna, otkriti točnu brojku prijava za sufinanciranje gradnje bazena u sklopu manjih turističkih objekata privatnih iznajmljivača i malih obiteljskih hotela.

Ministarstvo turizma iz svog proračuna ove godine izdvaja šest milijuna kuna, dok Ministarstvo poduzetništva i obrta izdvaja 2,5 milijuna kuna. Maksimalan pojedinačni iznos koji će se moći dobiti je 50.000 kuna. Iako najavljen potkraj prošle godine, projekt je zastao zbog čekanja na izmjene Pravilnika o jednostavnim građevinama i radovima, koji je propisivao da se bez dozvole može graditi bazen veličine do 24 četvorna metara, a sada se može bez dozvole graditi do 100 kvadrata, uz dodatak da će se na natječaj moći prijaviti i oni koji su bazene sagradili od 1. siječnja do danas. Stoga Ministarstvo očekuje puni efekt ovih mjera tek u sezoni 2014. godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

dali netko zna kome se obratiti za taj bazen i dali treba ikakva dokumentacija,evo ja planiram graditi za ponudu u turizmu,iznajmljujem svoj apartman i tio bih bazen staviti u ponudu pa me zanima sve,kako i di da se raspitam…i dali se ti novci nekako vraćaju nazad da znam,da sam u toku…

super im je ideja, najprije sagrade bespravno objekte pa ih za siću legaliziraju, a onda im država još daje 50.000 kn da si naprave bazene!??!?! pa toga nema nigdje osim kod nas pod ovom nesposobnom vlašću!!! [emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

New Report

Close