Iz osiguranja preko bivše Sanaderove tvrtke izvukli milijune?

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2013. u 10:36
Ivo Sanader (Photo:Goran Jakuš/PIXSELL)

Prema optužbama Državnog odvjetništva, upravo je u tvrtki HBH, u kojoj je prema nekim izvorima Sanader bio i suvlasnik, završilo nekoliko milijuna kuna iz Osiguranja Zagreb.

Nakon četverogodišnje istrage zagrebačkog Županijskog i Općinskoga državnoga odvjetništva, nedavno je podignuta prva optužnica u slučaju navodnih malverzacija koje su prethodile prodaji osiguravajuće kuće Osiguranje Zagreb švicarskom Baloise osiguranju 2007. godine, piše danas Jutarnji list.

Istraga je prema informacijama Jutarnjeg lista pokrenuta upravo na incijativu Švicaraca koji su nakon preuzimanja osiguravajućega društva, koje je preimenovano u Basler osiguranje Zagreb, utvrdili nepravilnosti te protiv bivših vlasnika podnijeli kaznene prijave. Optužnica je podignuta protiv Petre Tarle, bivše predsjednice Uprave Osiguranja Zagreb, zatim Kristine Mićin, bivše članice Uprave, dubrovačkoga poduzetnika Andre Gandića, te dvojice građevinskih vještaka, Željka Bilića i Branislava Tomanovića, navodi list. No osim njih među optuženima se nalazi i splitski biznismen Miro Brkić, u čijoj je tvrtki HBH početkom devedesetih radio i tada mladi intendant splitskog HNK dr. Ivo Sanader, dodaje Jutarnji.

Naime, prema optužbama Državnog odvjetništva, upravo je u tvrtki HBH, u kojoj je prema nekim izvorima Sanader prije dva desetljeća bio i suvlasnik, završilo nekoliko milijuna kuna iz Osiguranja Zagreb.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ivo se smije jer ga optužuju za sitnice i sretan je što velike stvari što je radio neće nikada doznati jer su preglupi i nesposobni. Sudstvo kod nas se bavi gluparijama a krupne i vitalne stvari se ne diraju. U svakoj tvrtki ima “Sanadera” i svi rade manje-više po istoj shemi. Poglaviti se to odnosi na sve državne tvrtke.

trpaj sve u maricu [emo_bijesan]

New Report

Close