Iz Bakra najavljuju niz zanimljivih događaja idućeg vikenda

Autor: Objava za medije , 08. svibanj 2017. u 15:59
FOTO: Press

Turistička zajednica Grada Bakra za idući vikend je najavila niz zanimljivih događaja. Evo što se sve nudi.

12. svibnja, petak – 23. Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta

Pomorska škola Bakar organizira 23. Međunarodnu veslačku regatu pomorskih učilišta u Lučici Pomorske škole Bakar s početkom u 12:00 sati.

12. svibnja, petak – Humanitarni koncert „ Zavavek snami“

Udruga „La Bamba“ iz Bakra organizira humanitarni koncert „Zavavek snami“ u Domu kulture „Matija Mažić“ Bakar s početkom u 20:00 sati. Ulaz je slobodan, uz molbu svima koji su u mogućnosti da pomognu svojim donacijama koristeći donatorske kutije na ulazu. Sve donacije namijenjene su gospođi Milviji Juriševići njenom sinu Matea.

13. svibnja, subota Likovna kolonija „Povratak korijenima“ i Šetnja do mjesta Ponikve

Katedra Čakavskoga sabora “Bakarskoga kraja“ organizira i ove godine u sklopu provedbe projekta Domišljamo se… manifestaciju „Povratak korijenima“ Ponikve i Plosna.

Najavljeno događanje započet će šetnjom od Doma kulture Škrljevo do mjesta Ponikve.

Predviđa i obilazak Malog i Velikog luga uz stručno vodstvo i edukativne priče:  Što znamo o Liburnima, Važnost vode i očuvanje izvora vode, Očuvanje suhozida, Lovačke priče, Vegetacija i ljekovite biljke Ponikava i Plosne.

 

Mjesto Ponikve  domaćin je i ove godine sljedećim događanjima:

9:00 – Šetnja od Škrljeva do mjesta Ponikve – Okupljanje sudionika: Dom kulture Škrljevo

9.00 – 15.00   – Slikarsko/kiparska kolonija " Povratak korijenima" 

(Sudionicima kolonije osigurana suo platna te okrjepa i ručak po završetku kolonije).

– Oslikavanje stijena zaleđa Grada Bakra s namjerom stvaranja Galerije u prostoru "Umjetnost  na kamenu" u suradnji s umjetnikom naive Tihomirom Ivančanom

radionice za djecu i odrasle na temu Liburna (život, običaji, keramičke posude, odjeća i nakit). Voditelji radionica: Branka Ris, Barbara Argentin Štiglić i Ivan Paulić

15.00 – Druženje

 

14. svibnja, nedjelja USPON NA RISNJAK

Okupljanje sudionika u 10:00 sati na Gornjem Jelenju. Autima se ide do Vilja od kuda se kreće na pohod preko Cajtiga do vrha Risnjaka, a povratak je preko Medvjeđih vrata do Vilja. Uspon traje otprilike 2 sata i na kraju uspona će biti organizirani ručak u Schlosserovom domu. S obzirom da je broj sudionika organičen, mole se svi zainteresirani da se obavezno prijave do 05.05. na mail: info@tz-bakar.hr.

U slučaju lošeg vremena, uspon na Risnjak će se održati iduće nedjelje, 21. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close