Irci “vrebaju” mesare iz Hrvatske i nude im plaću od 2.500 eura

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2016. u 11:53
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Kandidati bi već za dan-dva trebali dobiti odgovore i ugovore jer posao u tvornici čeka ih već od 15. listopada.

Čini se kako ona narodna “Dobar glas daleko se čuje” doista nije bez vraga. Naime, u Irskoj, u mjestu Callan, nedaleko od Kilkennyja (poznatijeg po pivovari), posluje tvrtka Callan Bacon – mesna industrija, koja se bavi “trančiranjem” svinjskih polutki i opskrbom trgovačkih lanaca i maloprodaje mesnim proizvodima.

Kako piše Glas Slavonije, u njoj je već zaposleno 15-ak Osječana. Pokazali su se marljivim radnicma, pa je, jamačno na tragu toga, tvrtka po nove radnike došla upravo u Osijek. Otvaraju, naime, ukupno 130 radnih mjesta, 25 njih “rezervirali” su za ovdašnje ljude. Jučer je u prostoru BIOS-a bilo organizirano testiranje. 

No kako je oglas o tome bio objavljen i na nacionalnom portalu za slobodna radna mjesta, u Osijek su se slili kandidati iz “pola” Hrvatske. Na taj razgovor za posao potegnulo se iz Zagreba i Varaždina, naravno, iz slavonskih mjesta, potom iz Baranje, gotovo da je bilo najmanje kandidata iz Osijeka. Bitno je kako je ovdje riječ o izravnom zapošljavanju, a ne o posredovanju agencije i za nepoznatog poslodavca. Naime, na razgovor u Osijek došle su djelatnice Odjela ljudskih resursa iz same tvrtke.

Spominje se i plaća od oko 2500 eura u netoiznosu, ali i da se zapravo novac zarađuje od prekovremenih, koji se uredno evidentiraju i plaćaju. I postoji mogućnost napretka, od rada na osnovnoj liniji do predranika, pa zašto ne i posla u uredu.

Kandidati bi već za dan-dva trebali dobiti odgovore i ugovore jer posao u tvornici čeka ih već od 15. listopada.

Komentirajte prvi

New Report

Close