Ipak neće u stečaj: Netko je Ivi Majoli uplatio 38 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2016. u 16:08
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sud je obaviješten da je Fina 5. prosinca izdala potvrdu da nepodmirene obveze Teniskog centra Ive Majoli iznose nula kuna, odnosno da je račun deblokiran.

Trgovački sud u Zagrebu obustavio je stečajni postupak protiv tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice koja je godinama grcala u milijunskim dugovima, pišu 24 sata.

Naime, nakon što je sud obaviješten da je Fina 5. prosinca izdala potvrdu da nepodmirene obveze Teniskog centra Ive Majoli, koje su iznosile 37,8 milijuna kuna, iznose nula kuna, odnosno da je račun deblokiran, sud je donio odluku o obustavi stečajnog postupka. 

Podsjećamo, prijedlog za pokretanjem stečajnog postupka podnio je vjerovnik H-ABDUCO koji je svoja potraživanja od tvrtke Ive Majoli od 59 milijuna kuna naknadno prenio na tvrtku Kermes Energija d.o.o kojoj je direktor Nenad Končar, a prokurist njegov otac poznati poduzetnik Danko Končar.

U tom se prijedlogu navodilo i da H-ABDUCO nije samo osobni vjerovnik već i razlučni vjerovnik dužnika, te da ima legitimaciju podnijeti ovaj prijedlog temeljem odredbi Stečajnog zakona jer "postoji vjerojatnost da svoje novčane tražbine neće moći namiriti iz predmeta na koje se odnose njegova razlučna prava".

U prijedlogu se isticalo i da je H-ABDUCO, tvrtka kojoj je osnivač HETA Asset Resolution Hrvatska – bivši Hypo- leasing Kroatien, s Tenis centrom Ive Majoli zaključio nekoliko ugovora o kreditu i aneksa ugovora te je osigurao novčanih tražbina zasnivanjem založnog prava na nekretninama i na poslovnim udjelima svog dužnika i time stekao status razlučnog vjerovnika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ljetos sam vidio Milana kako joj stoji iza leda a ona lagano nagnuta

New Report

Close