Institut za turizam saznat će koliko se trži od Adventa

Autor: Marija Crnjak , 04. studeni 2016. u 14:09
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Manifestacija počinje 26. studenog i traje do 8. siječnja, a u pripremu je uloženo ukupno 5,5 milijuna kuna.

Zagrebački Advent počinje 26. studenog i trajat će do 8. siječnja, a uz nove sadržaje očekuje se rekordan posjet turista, najavili su na konferenciji za novinare u četvrtak predstavnici Turističke zajednice Grada Zagreba i gradonačelnik Milan Bandić.

U Zagrebu se u prosincu očekuje povećan broj turista iz Italije, Austrije, Slovenije, dalekih tržišta (Koreja) ali i Velike Britanije u kojoj je održana posebna prezentacija pred mjesec dana. U pripremu Adventa ukupno je uloženo 5,5 milijuna kuna, od toga dva milijuna na promociju a ostatak na sadržaje, a ove godine bit će poznato i koliko će se od toga vratiti, najavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ. Advent u zadnje dvije godine bilježi porast posjetitelja od gotovo 50 posto.

"S Institutom za turizam u prosincu radit ćemo istraživanja o turističkoj potrošnji, kako bismo točno znali o kojim se brojkama radi, koliko troše turisti, gdje odsjedaju, koliko dana ostaju. Vjerujemo da će rezultati biti veći od lanjskih 70,5 tisuća turista i 124 tisuće noćenja, kazala je Bienenfeld, istaknuvši kako se uz Turkish Airlines u promociju Adventa ove godine uključio i Croatia Airlines. Uz tradicionalne Žive jaslice, Artomata, Fuliranja, ove godine Advent dobiva čak deset novih lokacija, uključujući i Novi Zagreb.

Među novitetima su Modni advent, KodRudolfa, Advent u Dizajn distriktu, Advent u Tunelu. Kako je poznato zagrebački advent ovogodišnji je pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination portala European Best Destinations, a nominiran je u 2017. godini. Manifestacija je osvojila nagradu za najbolje turističko događanje u na Danima hrvatskog turizma.

Komentirajte prvi

New Report

Close