Inspekcija otkrila ilegalnu trgovinu 26 zaštićenih ptica vrijednih 15 tisuća kuna

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zakon o zaštiti prirode predviđa novčane kazne od 7000 do 30.000 kuna za fizičke osobe te od 25.000 do 200.000 kuna za tvrtke.

Inspekcija zaštite prirode prekjučer je na trešnjevačkom placu obavila nadzor zbog sumnje u ilegalnu trgovinu, a nakon 15-ak minuta akcije u suradnji s policijom oduzeli su 26 strogo zaštićenih ptica pjevica čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 15.000 kuna.

Prema informacijama iz Inspekcije, oduzeto je 16 češljugara, pet jurčica, tri čiška, jedan zelendur i jedan bastard, piše Večernji list.

'Na koncu inspekcijskog postupanja sve su ptice su puštene u prirodu, osim jedne kojoj je ozlijeđeno krilo pa će biti zbrinuta u Centru za oporavak, a za prekršitelje koji su trgovali zaštićenim vrstama ptica pjevica Zakon o zaštiti prirode predviđa novčane kazne od 7000 do 30.000 kuna za fizičke osobe te od 25.000 do 200.000 kuna za tvrtke',kazali su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Dodali su da je riječ o tek jednom u nizu nadzora te da se u proteklom razdoblju najviše slučajeva zapljena odnosilo na strogo zaštićene vrste kopnenih kornjača i razne vrste ptica pjevica.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!