Imaju formulu za zapošljavanje

Autor: Poslovni dnevnik , 17. veljača 2016. u 08:14
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

HGK i zagrebački Ekonomski fakultet formalizirali suradnju.

Čelnici Hrvatske gospodarske komore (HGK) i zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Luka Burilović i Lajoš Žager potpisali su sporazum o suradnji tih dviju institucija.

Njime se utvrđuju aktivnosti kojima će se osnažiti dosadašnja suradnja te potaknuti jače povezivanje znanosti i gospodarstva. Sporazum, uz ostalo, predviđa edukaciju članova Komore pri Ekonomskom fakultetu, izradu zajedničkih projekata, studija i elaborata, razmjenu podataka, mogućnost odrađivanja praktične nastave kod članica HGK i njihove dodatne edukacije od strane nekih od najboljih menadžera. Burilović je rekao da je Komora slične sporazume potpisala i s fakultetima strojarstva i brodogradnje te prometnih znanosti, a najavio je širenje suradnje i s drugim fakultetima, ali i resornim ministarstvom.

U srijedu će Komoru posjetiti i ministar znanosti Predrag Šustar, kojeg žele upoznati s projektom dualnog obrazovanja. Takve programe strukovnog obrazovanja, istaknuo je Burilović, uspješno provode Austrija i Njemačka, gdje je stopa nezaposlenosti mladih 5-6%, a cilj je Komore pokrenuti ga i u Hrvatskoj te ovdašnju stopu nezaposlenosti mladih višu od 50 posto barem prepoloviti. 

Komentari (10)
Pogledajte sve

Kroz dualno obrazovanje treba oduzeti monopol obrazovnim institucijama nad obrazovanjem i pustit gospodarstvo u taj sektor. Bez toga i dalje cemo imat 3 najvecu stopu nezaposlenih mladih u EU28

Dobro je da se neiskorišteni potencijali akademske zajednice iskoriste.

mladez hr je nis koristi i lijena zato nerade, a imaju sve to je laz da nema posla ,u njemackoj i ch peru wc a u hrvatskoj nezele , mlade treba sve natjerati van tako su nis koristi

Super. Evo razloga da se ukine reket HGK i uvede dobrovoljno plaćanje!

New Report

Close