Ima li koji Nevistić bez posla? Nema. I deveti je član na gradskim jaslama

Autor: Agencija VLM , 13. siječanj 2017. u 14:44
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

I baš kada pomislite kako Nevistića u gradskim strukturama valjda više nema – eto i devete članice.

Nije Zagrepčanima zapošljavanje članova obitelji u gradskim uredima i Holdingovim podružnicama nikakvo iznenađenje. Na žalost!

Ali je iznenađenje čitati i svjedočiti kako jedna cijela obitelj, obitelj pročelnika za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića, doslovno živi od plaća isplaćenih iz gradskog proračuna radeći u raznoraznim gradskim uredima. Uža i šira obitelj – osam članova.

Toliko članova i toliko potpoljenih karijera

I baš kada pomislite kako Nevistića u gradskim strukturama valjda više nema – eto i devete članice. Dražene Nevistić, supruge pročelnikova nećaka zaposlenog u Zagrebparkingu. Ona od 2008. godine radi u Zagrebačkom holdingu. U kuloarima na listu zaposlenih pridodaje se i deseto ime, no on doduše još uvijek službeno nije “ušao u obitelj” – dečko Nevistićeve kćeri koji je, tvrde Večernjakovi izvori, zaposlen u Službi za mjesnu samoupravu.

Toliko članova obitelji i toliko potopljenih karijera – jer možda netko od njih devetero i zna svoj posao, no za njihove karijere sada ionako nitko više ne mari. Niti hoće. A sve zbog preduge liste obiteljskog stabla koje se razgranalo po Gradu.

Što je lista duža, to je, čini se, pročelnik Nevistić sve tiši. Od njega ni traga ni glasa, osim prvog istupa u kojem je poručio: “Svi su se prijavili na natječaj i svi su zadovoljili uvjete.” Nema odgovora na ključna pitanja: “Što sada planira poduzeti pročelnik Zoran Nevistić?” Hoće li podnijeti ostavku, pitali smo u Gradu. Na to pitanje, osim odgovora kako ni jedan zakon ne brani zapošljavanje članova obitelji, nismo dobili konkretan odgovor.

Gradonačelnik Milan Bandić daje svoje standardno obećanje da će stručne službe provjeriti navode o nepotizmu i, ako se pokažu točnima, Nevistić će snositi sankcije.

Takvim obećanjem gradonačelnik samo širi “vatru”. Zna on jako dobro, već je to uostalom i nekoliko puta ponovio u raznim slučajevima, a već su to uvidjeli i građani – on nikoga nikad nije kaznio.

Komentari (9)
Pogledajte sve

..pa, hvala ti lijepo, naribaš me ko svoju babu….

Pa kada si gora od njegove babe.
Šta se ti u sve petljaš , ko košulja vrit ?

Šta te briga ko radi u Zagrebu ?
Jel bi bilo bolje da zaposle nekoga sumljivog bez veze ? Bez porjekla ? Bez preporuke ?

A čim su se tim zaposlenima poćeli baviti ovi iz Indexa siguran sam da su to pravi , vrijedni , marljivi , školovani , pošteni ljudi , lojalni Zagrebu i Domovini….


..pa, hvala ti lijepo, naribaš me ko svoju babu….

a kako da ti objasnim kad je odjednom neki dan na index.hr osvanuo naslov da je i sedmi nevistić na gradskoj sisi. nitko do tada nije čuo za njih, otac je neki pročelnik, sinovi su referenti, žene su im tajnice, pojma nemam. uglavnom , nije mi se čitalo osim naslova i podnaslova jer znam da se u gradu zagrebu ne može zaposliti čovjek preko natječaja , a da nema vezu i to je to. ne moram ni čitati imena ovih koji su uspjeli dobiti posao, nebitno mi je . znam kako je. pa onda logično da te uputim na google da proučiš ako te zbilja zanima tko su i što rade.

..pa, hvala ti lijepo, naribaš me ko svoju babu….


No, pa nitko iz Zagreba, ne zna mi reći..po čemu je obitelj Nevistć tamo u tom broju?
Slučajno?
Kad bi mene pitali za takve situacije ovdje, ja bih Vam rekla. a Vi meni…filozofirate umjesto konkretnog odgovora………zašto?

jel imaš google? što da ti kažemo? prvi put smo čuli neki dan kad su ih počeli navlačiti po medijima. nađi ih na googlu i čitaj ako te zanima. mene , recimo, ne zanima.

New Report

Close