I hrvatski kralj začina prodaje avion putem oglasnika

Autor: Bernard Ivezić , 14. siječanj 2014. u 22:00
Najskuplji avion na Njuškalu je vrijedan milijun kuna

Među 10-ak zrakoplova ponuđenih preko interneta i Cessna vlasnika Fami grupe.

Najskuplji avion na Njuškalu, Cessnu 210L Centurion vrijednu milijun kuna, prodaje Aero Company obitelj Falamić, čija se Fami grupa bavi trgovinom, a uz to je jedan od najvećih proizvođača začina i kikirikija u Hrvatskoj.

Riječ je o jednom od desetak aviona u Hrvatskoj koji se trenutačno nude na prodaju preko interneta, a koje smo otkrili istražujući rasprodaju zračne flote hrvatskih bogataša.Mario Falamić, član Uprave Aero Company, telefonski nam je poručio da žele nabaviti manji avion od postojećeg jednomotornog šesterosjeda. "Želimo nastaviti letjeti i privatno i komercijalno, pa želimo preći na manji avion, jer trenutačno se usluge aviotaksija te druge slične usluge koje je nudio Aero Company premalo traže", objašnjava Falamić.Kaže da im je ideja bila iznajmljivati avione poslovnjacima koji bi tako skratili put od Zagreba prema Splitu ili Dubrovniku uz cijenu aerodromske takse i 150 eura po satu leta.

No, ističe da je potražnja u Hrvatskoj premala, a aerodromske takse, kao i druge naknade, više nego u Njemačkoj pa i Srbiji."Imali smo nekoliko ozbiljnih ponuda za kupnju, neke čak i iz Srbije, ali zasad Centurion još nismo prodali", kaže Falamić.Prodavač drugog najskupljeg aviona na Njuškalu, jednomotornog dvosjeda Jabiru J-160C s cijenom od 370 tisuća kuna, telefonski nam je kratko poručio da je prodao avion i prije nego smo se uspjeli predstaviti. Dodao je da je prodao i ostale avione, sve osim, kako navodi, jednog akrobatskog aviona koji se prodaje za osam tisuća eura. Koliko je bio uspješan, najbolje pokazuje popis aviona koje je oglasio na Njuškalu pod svojim nadimkom VrabacVK.

Tu su Cessna C-175F za 135 tisuća kuna, zatim za 85 tisuća kuna Cessna C-150 te nekoliko jeftinijih motornih zmajeva. Ni on nam nije želio otkriti svoj identitet. No, neslužbeno doznajemo da je riječ o rasprodaji flote Zrakopolovnog kluba Vrabac iz Vinkovaca, o čemu naš sugovornik nije želio govoriti.Ni vlasnik jednomotornog dvosjeda Appola Fox iz Međimurske županije procjenjenog na 175 tisuća kuna, koji se na Njuškalu predstavio kao PK1, ne misli da ima boljeg načina za prodaju aviona nego preko interneta."Istina je da je riječ o luksuznoj robi, ali tako se to radi i vani čak ako i imate posrednika, a meni je jedini cilj da što bolje prodam svoj avion jer sam prestar za letenje", zaključuje taj prodavač.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne-hvala. Avioni koji koštaju kao malo bolji auto ne mogu biti sigurni.

New Report

Close