I Croatia zdravstveno osiguranje će pokrivati liječenje u inozemstvu

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 11. studeni 2014. u 13:06
Pokrića CZO-a bit će i do tri milijuna eura/Boris Šćitar/PIXSELL

Allianzovim tragom u dobrovoljnom zdravstvenom.

Nakon što je Allianz predstavio dobrovoljno zdravstveno osiguranje s pokrićem liječenja u inozemstvu i do dva milijuna eura, još ambicioznije u istu nišu ulazi Croatia zdravstveno osiguranje (CZO).

Njihova će pokrića, doznajemo, biti i do tri milijuna eura. "Pripremamo tri nova proizvoda u segmentu zdravstvenog osiguranja koja će uključivati osiguranje pokrića liječenja i lijekova u inozemstvu, a na hrvatskom tržištu bit će potpuna novost. U ponudi će biti nekoliko programa, od liječenja u zemljama EU do liječenja u cijelom svijetu, s pokrićem troškova od 100.000 eura do tri milijuna eura", otkrivaju u CZO-u te početak prodaje najavljuju u sljedeća dva mjeseca. Zasad napominju da će surađivati s renomiranim međunarodnim partnerima. Premda se još ne zna cijena mjesečne premije, vjerojatno neće previše odstupati od konkurentske ponude.

Allianz je svoju policu zdravim klijentima od 18 do 65 godina nedavno ponudio uz mjesečnu premiju od 14 eura, za djecu do 17 godina cijena je šest eura, dok će osiguranci stariji od 66 godina, a najviše 85, plaćati 22 eura. Obuhvaćeno je liječenje najtežih bolesti, a polica pokriva i drugo mišljenje najboljih svjetskih klinika i liječnika iz sustava Best Doctors, uz nadoknadu troškova puta, pratnje, smještaja, lijekova do 50.000 eura i naknada za bolničke dane. U jednoj godini pokriven je trošak do maksimalno milijun eura, kumulatino tijekom trajanja police do dva milijuna. Jedino još Grawe nudi pokrića izvan Hrvatske u slučaju operativnih zahvata u zemljama EU, SAD-u, Švicarskoj i Švedskoj.

Najviša je osigurana svota tri tisuće eura uz plaćanje godišnje premije od 550 kn. Cijene dobrovoljnih zdravstvnih osiguranja kod većine osiguravatelja su između 60-ak i 500 kuna mjesečno, a pokrivaju sistematske preglede i po nekoliko specijalističkih, laboratorijske pretrage krvi te uz šira i skuplja pokrića eventualno dugo liječničko mišljenje.  "Premda je hrvatskim građanima kao članovima EU formalno dostupno liječenje u bilo kojoj zemlji EU, ako adekvatnu i brzu uslugu ne mogu dobiti u sklopu našeg sustava, tu opciju građani ne koriste jer su troškovi liječenja u drugim zemljama znatno viši, a razliku u cijeni moraju snositi sami", ističu u Allianzu objašnjavajući motive za uvođenje police Allianz Best Doctors. 

Komentirajte prvi

New Report

Close