I BBC piše o hrvatskom apsurdu: ‘Hrvati su bijesni zbog tunela koji ne vodi nigdje’

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2018. u 18:30
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ovaj tunel, čija je izgradnja započela prije šest godina, najavljivan je kao bombastičan projekt vrijedan 280 milijuna kuna, no još uvijek jedino gdje vodi je u provaliju.

Besmisleni tunel iznad Omiša, osim hrvatske javnosti, intrigira i onu svjetsku. Tako je britanski BBC objavio članak o tunelu koji viri iz planine, a koji je probijen prije nekoliko godina kao dio zaobilaznice koja još uvijek nije završena. 

Pozivajući se upravo na RTL, koji je prije dva dana objavio ovu priču, BBC piše kako su "hrvatski porezni obveznici bijesni zbog tunela od 44 milijuna dolara koji ne vodi nigdje", stoji u naslovu teksta. 

U tekstu se nadalje dodaje kako tunel dug 1471 metara prolazi kroz planinu iznad grada te izbija iznad kanjona rijeke Cetine. Iako je, kako piše BBC, zamišljen kao rješenje za ogromne gužve, ovaj tunel još nije završen. 

U tekstu BBC-a navode se i riječi omiškog gradonačelnika Ive Tomasovića koji najavljuje skori natječaj za izgradnju mosta koji bi se spajao na tunel te potom i na cestu D70 koja ide prema Splitu. 

Ovaj tunel, čija je izgradnja započela prije šest godina, najavljivan je kao bombastičan projekt vrijedan 280 milijuna kuna, no još uvijek jedino gdje vodi je u provaliju. 

Ta obilaznica trebala je biti spas za nesnosne gužve – rupa duga 1471 metar je probijena, čekalo se na gradnju mosta i dodatnog tunela i onda, sve je stalo. Novca je nestalo, a Omišanima je već odavno prekipjelo. Prometna slamka spasa postala je – gradsko ruglo.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nismo mi bijesni. svi samo sute. podrzavam
jos tri takva tunela.

New Report

Close