HV testira jedno od najnaprednijih vojnih radija na svijetu, u potpunosti hrvatski proizvod

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2018. u 10:47
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ovog mjeseca počela su testiranja u terenskim uvjetima vojnog taktičkog radija Takrad, koji je u potpunosti hrvatski proizvod.

Radi se o jednom od najnaprednijih vojnih radija na svijetu, čije su mogućnosti, kako kažu u tvrtkama koje su ga osmislile i proizvele, neograničene. Takrad je proizvod hrvatskih tvrtki RIZ Profesionalna elektronika i Impel Group, dok je Metal Product proizveo kućište tog uređaja, piše Večernji list.

Robert Tomljanović, direktor Impel Groupa, i Boris Smiljanić, direktor RIZ Profesionalne elektronike, objašnjavaju da je uređaj Takrad namijenjen prije svega modernom vojniku, a temelji se na sofisticiranoj i najmodernijoj tehnologiji SDR (Software Defined Radio).

– Njegov je veliki potencijal na svjetskom tržištu izgledan jer, kada govorimo o vojnim radiouređajima, Takradova tehnologija temeljena na softverskoj obradi signala posljednji je trend u tehnologiji koji prate samo vodeći svjetski proizvođači – kaž . Napominju da upravo softverska obrada signala omogućuje konstantnu nadogradnju radija. Osim međusobne komunikacije, zahvaljujući integriranim i vanjskim senzorima (GPS, akcelerometar, dozimetar, pulsmetar…), Takrad pruža, objašnjavaju, i detaljne informacije o položaju i fizičkom stanju vojnika.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close