HUP na sastanku s ministrom Orepićem o problemu razminera

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2016. u 17:33
Ministar Orepić, Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ministar Orepić se odmah odazvao zamolbi HUP-a i sastao s predstavnicima HUP-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja.

HUP-Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja sastala se danas s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem i njegovim suradnicima u povodu gorućih problema u radu zbog kojih su poslodavci u razminiranju bili spremni najaviti javni prosvjed s ciljem ukazivanja na neodrživost aktualnog stanja. 

Rad razminera koči niz prepreka poput  novog Zakona o protuminskom djelovanju koji je pun nelogičnosti, sporost objavljivanja natječaja za provođenje razminiranja, smanjenje cijena razminiranja i odnos s HCR-om.   

Ministar Orepić se odmah odazvao zamolbi HUP-a i sastao s predstavnicima HUP-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja. Na sastanku se ministar složio da je stanje neodrživo i da će, nakon konzultacija sa svim ostalim sudionicima iz sektora, donijeti odluke s kojima se treba utjecati  na promjene. Ministar Orepić i predstavnici HUP-a dogovorili su se da će se iznova sastati u roku od tri tjedna kada bi ministarstvo trebalo pripremiti  prijedloge rješenja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close