HTV: Priča se da bi na Čačićevo mjesto mogli doći Pusić i Vrdoljak

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2012. u 19:34
Ivan Vrdoljak, Radimir Čačić i Vesna Pusić (PXL)

Neslužbeno se govori da bi na mjesto potpredsjednice Vlade mogla doći Pusić, dok bi na mjesto ministra gospodarstva mogao doći Vrdoljak.

HTV je u središnjem Dnevniku objavio kako se neslužbeno govori da bi na mjesto potpredsjednice Vlade mogla doći Vesna Pusić, dok bi na mjesto ministra gospodarstva mogao doći Ivan Vrdoljak, aktualni ministar graditeljstva i prostornoga uređenja.

Na Vrdoljakovo mjesto u tom bi slučaju došla njegova trenutna zamjenica Ana Mrak Taritaš.

Gostujući u Temi dana na HTV-u, profesor Žarko Puhovski komentirao je treću promjenu ministra u manje od godinu dana. Kazao je kako misli da bi na to mjesto morao doći neki ekonomist iz redova SDP-a, budući da u HNS-u nema tako jakih stručnjaka. Puhovski je inače, opisujući Čačića, kazao i kako je "on bio veliki huligan hrvatske politike, u simpatičnom i nesimpatičnom smislu". Kazao je i kako Milanović sigurno može naći boljih ekonomista od Čačića, ali ne i nekog tko će tako 'radosno primati strelice'. 

Predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika Vladimir Ferdelji za Poslovni.hr komentirao je danas kako bi zamjenika Čačiću svakako potražio među 'nekima od vrlo uspješnih hrvatskih gospodarstvenika, da čak nisu iz kluba HNS-a ili SDP-a, ali čovjeka koji se potvrdio svojim rezultatima u gospodarstvu'. "Sad mi na pamet padaju laureati koje imamo, recimo gospodin Špiljak kojem smo nedavno dodijelili nagradu za životno djelo", kaže Ferdelji.

Upitan bi li, da mu ponude, osobno preuzeo Čačićevu poziciju, Ferdelji odgovara da bi, ali samo pod uvjetima koje bi postavio, a jedan od njih je da prioritet Vlade bude izlazak iz krize. "Ali ti uvjeti koje bih postavio preteški su za ovaj partijski sistem funkcioniranja", zaključio je.

>>> GALERIJA: Šokirani Čačić – Posljedice su jasne, JA PODNOSIM OSTAVKU!

Komentari (8)
Pogledajte sve

priča se i da se Milanović raspitivao da li može on umjesto Čačića u zatvor, a Čačić da bude premijer

Pa neka raspišu izbore s ovim na lokalnoj razini.

Cijena bu ista, a neće nesposobna manjina ucjenjivati malo sposobniju većinu.

Ponekad treba imati pikule na određenim strateškim mjestima.

[emo_bijesan]

Nisam glasovao nikad za SDP niti ikad mislim, ali s obzirom na situaciju, Milanoviću bi bilo najpametnije da raskine koaliciju i raspiše nove izbore.

HNS-u se to naravno ne bi svidjelo, ali s obzirom na st/ranje SDP bi ionako ponovno pobijedio, ovaj put sam, ali barem ne bi bio osuđen na koaliciju s HNS-om jer oni ionako sami nigdje ne bi prešli prag.

Kolika bi SDP-ova većina bila, to bi se tek vidjelo – niti bi u moru silnih milijardi gubitaka izbori previše koštali – ali s obzirom na odnos snaga i šaku jada, vjerojatno bi uspjeli sastaviti vladu možda čak i sami.

Na koncu, jedino rješenje za pregristi go*no i napraviti što se treba bila bi standardna velika koalicija, jedino što s ovim vodstvom HDZ-a (pa i SDP-a, vjeroajtno) teško da ćemo to vidjeti…

Ovako će se šlepati dalje s narančastima, a ništa neće ispasti. Koliko god ne podnosio Čačića, činjenica jest da njemu nema zamjene – ni u HNS-u, a još manje u SDP-u.

Sve u svemu – ništa neočekivano, ali i dalje bezizlazno… [emo_ljut]

Ovome Vrdoljaku nebi dao ni da mi vodi album sa sličicama!

New Report

Close