‘Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kompetentna Vlada’

Autor: Agencija VLM , 16. prosinac 2012. u 10:44
Goran Soldo; Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Državne se financije ne mogu unedogled temeljiti isključivo na izvlačenju novca od ionako osiromašenih i sve više nezaposlenih građana.

Državne se financije ne mogu unedogled temeljiti isključivo na izvlačenju novca od ionako osiromašenih i sve više nezaposlenih građana – kazao je Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo

– Kontinuirani pad BDP-a kao rezultat nesposobnosti Vlade, nerestrukturinje javnih poduzeća, neučinkovitost državne uprave, nepostojanje investicija i porezna agresije rezultirali su padom potrošnje i osiromašenjem građana u prvom koraku, dok je u drugom kroz smanjenje kreditnog rejtinga bacilo Hrvatsku na koljena – izjavio je u priopćenju Goran Soldo, tajnik HDZ-ova Nacionalnog odbora za gospodarstvo.

Izostanak investicija uz oslanjanje isključivo na porezne mjere, nastavio je, pokazale su se pogrešnom strategijom.

– Državne se financije ne mogu unedogled temeljiti isključivo na izvlačenju novca od ionako osiromašenih i sve više nezaposlenih građana – kazao je.

Smanjenje rejtinga imat će, smatra, vrlo ozbiljne posljedice.

– Osim što će državi poskupiti zaduživanje pa će se budžet za investicije još više smanjiti, porast će kamate na kredite građana koji i ovako jedva spajaju kraj s krajem plaćajući veći PDV, skuplju hranu, cestarinu, struju, plin i grijanje… Pad kreditnog rejtinga znači i daljnji porast cijena, još nižu potrošnju i kupovnu moć – naveo je.

Soldo vjeruje kako će Vlada „svoju nesposobnost pokušati prikriti punjenjem proračuna kroz prodaju imovine svih građana“, odnosno Hrvatske poštanske banke, Croatia osiguranja i Hrvatskih autocesta, čijom prodajom ćemo „uz financijsku, izgubiti i cestovnu neovisnost“.

– Realizacijom Plana 21 natjerali su građane da kopaju po smeću, a sada su te strane kreditne agencije njihov gospodarski program i način rada ocijenili smećem. Hrvatskoj ne treba MMF nego nova, stručna i kopetentna Vlada – zaključio je.

Komentari (3)
Pogledajte sve

A što očekivati. Znate li koliko Hrvatska vlada ima ministarstava? 20!
Pa dajte osnujte još koje da se mogu zaposliti HNSovci i SDPovci!
Već godinu dana samo kadrovirate do razine domara! Ništa ne radite!

Soldo tko je ukrao milijarde?? Nije šef tuđe stranke nego tvoje. Ajde pokrij se ušima i šuti.

Cim vidim iz koje stranke dolaze komentari muka mi je… Losi ste i jedni i drugi, a sad se blatite poput djece u vrticu. Svaki ekonomist s imalo soli u glavi vidi da svi potezi sto ste povukli su odveli zemlju u jos dublje ropstvo neimastine. Evo za banalni primjer; na I. godini ekonomskih fakluteta se uci tzv. PARADOKS STEDNJE, jednostavan pojam koji rezultira padom potrosnje, a na drugoj strani tulite da triba potaknuti gospodarstvo. Kako ce poduzetnici puniti vasu blagajnu kad nema ko njihovu?? Pokraj vas bi se posramia i Gaj Julije Cezar sa svojim nametima..

New Report

Close