Hrvatsko Ministarstvo turizma oglasilo se o propasti britanskog turističkog diva

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2019. u 14:20
FOTO: Reuters

Iznimno nam je žao čuti vijest o gašenju turističkog poduzeća Thomas Cook koja ima dugu tradiciju i iskustvo u bavljenju turističkom djelatnošću. Ono što je izrazito važno jest da niti jedan njihov gost koji se nalazi trenutno u Hrvatskoj neće biti oštećen ili nezbrinut, poručili su iz Ministarstva.

Britanska Vlada će se pobrinuti za letove kojima će sve turiste vratiti kućama, dok će osiguravajuća agencija britanske Vlade pokriti troškove smještaja turista.

Ministarstvo turizma je u komunikaciji s hotelskim kućama kako bi svi gosti bili na vrijeme informirani o trenutnoj situaciji te kako bi osigurali da nesmetano mogu nastaviti svoj boravak u Hrvatskoj.

Kada je riječ o trenutnom i budućem utjecaju gašenja poduzeća Thomas Cook na dolazak britanskih turista u Hrvatsku, želimo naglasiti kako postoji niz kvalitetnih britanskih turoperatora koji nude svoje ponude za Hrvatsku, odnosno vjerujemo kako ova situacija neće bitno promijeniti stanje u Velikoj Britaniji kao emitivnom tržištu, naveli su iz Ministarstva.

U dosadašnjem dijelu turističke godine Hrvatsku je posjetilo oko 800.000 turista iz Velike Britanije koji su ostvarili oko 4,1 milijuna noćenja, odnosno ostvareno je povećanje od četiri posto u dolascima te tri posto u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu. Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, kao i dosad, nastavit će se intenzivno promovirati na tržištu Velike Britanije, jednom od naših najznačajnijih tržišta te provoditi aktivnosti vezane uz jačanje avio povezanosti. Upravo zato vjerujemo da će i u nadolazećim godinama Hrvatska biti gostima iz Velike Britanije jedna od najpopularnijih destinacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close