‘Hrvatsko gospodarstvo konačno je u uzletu’

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2017. u 21:59
Luka Burilović, predsjednik HGK/ Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Komore Luka Burilović optimističan je jer, kaže, ‘bez obzira koliko je situacija teška idemo u dobrom smjeru’.

Hrvatska gospodarska komora uključena je u gotovo sva gospodarska zbivanja u Hrvatskoj, kao što su Ina i Agrokor. Bez obzira koliko je situacija teška, ide se u dobrom smjeru", rekao je na Skupštini Komore njezin predsjednik Luka Burilović, koji smatra da se situacija stabilizira iako traži dodatne napore i financijska sredstva.

"Problem nije nastao preko noći i ne može se riješiti preko noći, kazao je Burilović napominjući kako su u tijeku pregovori Agrokora s bankama kako bi se osigurala dodatna financijska sredstva. "Rast BDP-a i svih ostalih pokazatelja govori da Hrvatska ide u dobrom smjeru", kazao je Burilović i naglasio kako se "nada da se neće dogoditi neki veći poremećaji koji bi poremetili pozitivan smjer kojim ide hrvatsko gospodarstvo", te dodao da je "oporavak gospodarstva vidljiv pa se može reći da smo konačno u određenom uzletu".

Skupština HGK usvojila je financijsko izvješće za prošlu godinu prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 167,4 milijuna kuna, dok rashodi iznose 163 milijuna kuna pa višak prihoda nad rashodima iznosi 4,4 milijuna kuna. Vrijednost imovine prošle je godine iznosila nešto više od 307,6 milijuna kuna.  "Komora ima značajno manji proračun i sa znatno manje sredstava obavlja više aktivnosti nego prije", kazao je Burilović napominjući kako se "s puno manje ljudi radi puno više".  Najavio je da se u ovoj godini  planira otvaranje predstavništava Komore u Šangaju, Sarajevu, Beogradu i Beču. 

Komentirajte prvi

New Report

Close