Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kreće u isplatu zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. svibanj 2017. u 09:08
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u ponedjeljak je objavio na svojim internetskim stranicama da u četvrtak, 11. svibnja, počinje isplata neisplaćenih mirovina iz 2007. godine korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji.

"Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja 2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017. godinu", stoji u priopćenju HZMO-a.

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Stranka Slobodna Hrvatska, koju su osnovali bivši članovi Živog zida, podnijela je zbog toga u ponedjeljak kaznenu prijavu Uskoku protiv premijera Plenkovića jer sporazum smatraju primjerom političke korupcije.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić taj je zahtjev ocijenio smiješnim. "To na što oni aludiraju bilo je programu HDZ-a što se tiče statusa branitelja", podsjetio je.

Komentari (23)
Pogledajte sve

Hrvatskih branitelja je sve više i više…………..njihova prava su sve veća …mirovine veće, standard,
povlastice………….. Za 50 godina , svi će imati neku vrstu dodatnih prava jer su hrvatski branitelji….

Samo ću dodati da je prošle jeseni bio natječaj u ZG na kojem sam bio, točnije dva natječaja raspisana jedan za drugim u roku nekoliko dana. Na prvom sam prošao pismeni i na razgovoru pitao kad će biti testiranje za ovaj drugi, jer je raspisan samo nekoliko dana kasnije a još nije provedeno ni pismeno testiranje. Žena iz komisije mi je rekla kako je meni bolje da ne dolazim na testiranje pošto nisam iz ZG da ne trošim vrijeme i novce bezveze, jer su to TAJNIČKA mjesta i zaposlit će dvije ŽENSKE osobe. Kad je stiglo rješenje o imenovanju, laganim googlanjem sam vidio da su te dvije ženske osobe žena bivšeg ministra Crnoje(lik koji je bio ministar par dana jer je prijavio da živi u drvenoj straćari) a druga je predsjednica ili potpredsjednica mladeži HDZ-a u Novom Zagrebu. Pametnome dosta što se tiče zapošljavanja u mirovinskom.

Od mobilizacije u policiji u ratu nisam dobila niti kune i niti ne trazim. Zgrazam se nad pvima ratnicima. Kao i vecina koja je bila dobrovoljno u ratu. Pih ! Kakva drzava, takva vlada takvi politicari, takvo gospodartstvo, takva burza… nastavite niz.. da nas sada napadnu biciklisticke formacije vjerojatno bi osvojile zagreb


Došla lijeva gerila komentirat i moralizirat ! Kad vam je trebalo spašavat gu..ce u ratu , onda su bili ok , a sad kad treba isplatiti ono što je već trebalo biti isplaćeno ( u mandatu Milanovićeve vlade zadužilo se 80 milijardi , pa se valjda i ovo moglo riješiti bez tužbi i višestrukog plaćanja po tužbi ) , izljevi mržnje i pljuvanje . Sa ovakvim razmišljanjem i stavom nećemo nikad na zelenu granu! Sram vas bilo !
[/q
javio se pravi ! 🙂 vecina koja negoduje je bila u ratu.

New Report

Close