Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kreće u isplatu zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u ponedjeljak je objavio na svojim internetskim stranicama da u četvrtak, 11. svibnja, počinje isplata neisplaćenih mirovina iz 2007. godine korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji.

"Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja 2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017. godinu", stoji u priopćenju HZMO-a.

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Stranka Slobodna Hrvatska, koju su osnovali bivši članovi Živog zida, podnijela je zbog toga u ponedjeljak kaznenu prijavu Uskoku protiv premijera Plenkovića jer sporazum smatraju primjerom političke korupcije.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić taj je zahtjev ocijenio smiješnim. "To na što oni aludiraju bilo je programu HDZ-a što se tiče statusa branitelja", podsjetio je.

Komentari (21)
 • renči
  renči 17:23 13.5.2017.

  Od mobilizacije u policiji u ratu nisam dobila niti kune i niti ne trazim. Zgrazam se nad pvima ratnicima. Kao i vecina koja je bila dobrovoljno u ratu. Pih ! Kakva drzava, takva vlada takvi politicari, takvo gospodartstvo, takva burza… nastavite niz.. da nas sada napadnu biciklisticke formacije vjerojatno bi osvojile zagreb

 • renči
  renči 17:16 13.5.2017.

  zm1


  Došla lijeva gerila komentirat i moralizirat ! Kad vam je trebalo spašavat gu..ce u ratu , onda su bili ok , a sad kad treba isplatiti ono što je već trebalo biti isplaćeno ( u mandatu Milanovićeve vlade zadužilo se 80 milijardi , pa se valjda i ovo moglo riješiti bez tužbi i višestrukog plaćanja po tužbi ) , izljevi mržnje i pljuvanje . Sa ovakvim razmišljanjem i stavom nećemo nikad na zelenu granu! Sram vas bilo !
  [/q
  javio se pravi ! :) vecina koja negoduje je bila u ratu.
 • Barikb
  Barikb 17:12 13.5.2017.

  Miami ovo je za tebe, ali moraš obećati da ćeš pogledati cijeli video.
  Inače nema efekta, moraš se naježiti ako gledaš do kraja.
  https://www.youtube.com/watch?v=38t2kC2Ij5M [youtube.com]
  (sva ta nevjerojatna, ljubav, snaga, vječnost)

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!