Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kreće u isplatu zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u ponedjeljak je objavio na svojim internetskim stranicama da u četvrtak, 11. svibnja, počinje isplata neisplaćenih mirovina iz 2007. godine korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji.

"Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja 2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017. godinu", stoji u priopćenju HZMO-a.

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Stranka Slobodna Hrvatska, koju su osnovali bivši članovi Živog zida, podnijela je zbog toga u ponedjeljak kaznenu prijavu Uskoku protiv premijera Plenkovića jer sporazum smatraju primjerom političke korupcije.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić taj je zahtjev ocijenio smiješnim. "To na što oni aludiraju bilo je programu HDZ-a što se tiče statusa branitelja", podsjetio je.

Komentari (23)
 • miami
  miami 22:25 1.11.2017.

  Hrvatskih branitelja je sve više i više…………..njihova prava su sve veća …mirovine veće, standard,
  povlastice………….. Za 50 godina , svi će imati neku vrstu dodatnih prava jer su hrvatski branitelji….

 • Jovan
  Jovan 18:24 1.11.2017.

  Samo ću dodati da je prošle jeseni bio natječaj u ZG na kojem sam bio, točnije dva natječaja raspisana jedan za drugim u roku nekoliko dana. Na prvom sam prošao pismeni i na razgovoru pitao kad će biti testiranje za ovaj drugi, jer je raspisan samo nekoliko dana kasnije a još nije provedeno ni pismeno testiranje. Žena iz komisije mi je rekla kako je meni bolje da ne dolazim na testiranje pošto nisam iz ZG da ne trošim vrijeme i novce bezveze, jer su to TAJNIČKA mjesta i zaposlit će dvije ŽENSKE osobe. Kad je stiglo rješenje o imenovanju, laganim googlanjem sam vidio da su te dvije ženske osobe žena bivšeg ministra Crnoje(lik koji je bio ministar par dana jer je prijavio da živi u drvenoj straćari) a druga je predsjednica ili potpredsjednica mladeži HDZ-a u Novom Zagrebu. Pametnome dosta što se tiče zapošljavanja u mirovinskom.

 • renči
  renči 17:23 13.5.2017.

  Od mobilizacije u policiji u ratu nisam dobila niti kune i niti ne trazim. Zgrazam se nad pvima ratnicima. Kao i vecina koja je bila dobrovoljno u ratu. Pih ! Kakva drzava, takva vlada takvi politicari, takvo gospodartstvo, takva burza… nastavite niz.. da nas sada napadnu biciklisticke formacije vjerojatno bi osvojile zagreb

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!