HT jača svoju poziciju: Od Hrvatske pošte kupio evotv

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2018. u 14:50
Foto: Getty Images

Zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja 2018. godine.

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavio je da je s društvom HP-Hrvatska pošta d.d. potpisao Ugovor o kupnji 100% udjela u društvu HP Produkcija d.o.o., pružatelju evotv usluge.

Zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja 2018. godine.

Evotvje jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evotv posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94% kućanstava u Hrvatskoj.

Evotv na dan 30.6.2018. imao je 71.195 korisnika te je na isti datum imao 30 zaposlenika. Prihodi za 2017. godinu ostvareni su u iznosu od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio oko 6%. 

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, izjavio je: „Hrvatski Telekom bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga. Zahvaljujući načinu funkcioniranja i dostupnosti evotv usluge, našim korisnicima omogućit ćemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. A korisnicima evotv-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa.“

Komentirajte prvi

New Report

Close