Hrvatski mini kruzeri rasprodani do kraja listopada

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2016. u 11:51
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Zato ne čudi što je u zadnjem desetljeću napravljeno 65 novogradnji, a posljednje dvije godine taj vid nautičkog turizma doživljava novi “bum” na Jadranu.

Čak šest mjeseci pune zauzetosti kapaciteta, poslovni je san mnogih u hrvatskom turizmu, a taj san postao je stvarnost za mini-kruzere na Jadranu koji svoju iskorištenost iskazuju kroz nevjerojatnih 180 dana popunjenosti svojih kabina.

Kako piše Slobodna Dalmacija, od polovice travnja pa sve do kraja listopada, moćna flota od oko 140 motornih brodova svakog tjedna ugošćuje nove grupe znatiželjnika sa svih strana svijeta, među kojima je ipak ponajviše onih iz Njemačke, Australije, Novog Zelanda i Afrike.

Zato ne čudi što je u zadnjem desetljeću napravljeno 65 novogradnji, a posljednje dvije godine taj vid nautičkog turizma doživljava novi "bum" na Jadranu. Tako je lani zaplovilo deset novih čeličnih kruzera, a ove godine je iz domaćih škverova izašlo još pet čeličnih ljepotana. Tako su privatni vlasnici uložili samo lanjske i ove godine nevjerojatnih 23 milijuna eura u gradnju petnaestak čeličnih kruzerskih novogradnji sa najluksuznijom uslugom.

Komentirajte prvi

New Report

Close