Hrvatski inovatori osvojili u Maleziji 11 odličja, glavnu nagradu i dva zlata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2018. u 09:28
Vjekoslav Majetić, Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Najbolji hrvatski izlagač bio je Vjekoslav Majetić (DOK-ING) s inovacijom ‘Rudarski buldožer – MVD-XLPD’ za koju je osvojio glavnu nagradu i zlatnu medalju. Zlatno odličje osvojila je i Sanja Lončarek za inovaciju ‘LELS – drvene natikače s promjenjivim gornjištem’.

Hrvatski inovatori i poduzetnici postigli su veliki uspjeh na međunarodnoj izložbi inovacija i novih tehnologija – MTE 2018. u malezijskom Kuala Lumpuru, osvojivši 11 odličja za sedam inovacija i novih proizvoda, a najbolji hrvatski izlagač je Vjekoslav Majetić (DOK-ING) dobivši glavnu nagradu i zlatnu medalju, priopćio je u subotu Savez inovatora Zagreba.

Hrvatski izlagači osvojili su 11 odličja, uključujući glavnu nagradu i dva zlata, dok je hrvatski izložbeni prostor ocijenjen drugim najboljim pa su organizatori izložbe uručili posebno priznanje Hrvatskoj gospodarskoj komori i Savezu inovatora Zagreba.

Najbolji hrvatski izlagač bio je Vjekoslav Majetić (DOK-ING) s inovacijom 'Rudarski buldožer – MVD-XLPD' za koju je osvojio glavnu nagradu i zlatnu medalju. Zlatno odličje osvojila je i Sanja Lončarek za inovaciju 'LELS – drvene natikače s promjenjivim gornjištem'.

Srebrne medalje pripale su Mirjani Brlečić (Priroda liječi) za inovaciju 'HYALURON+VITAMINS intenzivna revitalizirajuća linija' i Zvonimiru Viduki (Altpro) za 'Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP', koji je dobio i posebnu nagradu iranskog izaslanstva.

Brončane medalje osvojili su Melita Pavlek-Moćan i Mira Moćan (Cosmel) za inovaciju 'OMEGA 6 CREAM – HYDRO za suhu i dehidriranu kožu' i Pavao Potočki za 'MINI ELEKTRONSKI BOX'.

Marian Ciprian Mitrić iz zagrebačke I. tehničke škole Tesla nagrađen je posebnom diplomom i nagradom iranskog izaslanstva za inovaciju „Glasovni termometar“.

Ostvareni brojni kontakti radi komercijalizacije hrvatskih proizvoda

MTE je ove godine okupio oko 600 inovacija iz Malezije i 17 država jugoistočne Azije i Europe pri čemu su ostvareni brojni kontakti radi komercijalizacije hrvatskih inovacija na malezijskom tržištu.

U sklopu XV. Inovacijske misije Hrvatske gospodarske komore, organizirani su izravni B2B sastanci hrvatskih inovatora i azijskih poduzetnika s ciljem komercijalizacije hrvatskih inovacija te na poticanje poslovne suradnje između Hrvatske, Malezije te općenito zemalja Jugoistočne Azije.

U hrvatskom Veleposlanstvu u Kuala Lumpuru održani su razgovori s bangladeškim državnim izaslanstvom zainteresiranim za komercijalizaciju proizvoda DOK-ING i Priroda liječi.

Nastup hrvatskih izlagača organizirali su Savez hrvatskih inovatora, Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora. Oni su dogovorili posebnu promidžbu 10. hrvatskog sudjelovanja na toj izložbi 2019. koja će prvi puta u svojoj 18-godišnjoj povijesti imati zemlju partnera, Hrvatsku.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je 43. hrvatski salon inovacija 'INOVA – BUDI UZOR 2018', koji se u studenom održava u Zagrebu, a prema obećanjima voditelja nacionalnih izaslanstava ta bi hrvatska izložba inovacija mogla privući brojne inovatora iz Malezije, Indonezije, Singapura, Irana i Tajvana.

Komentirajte prvi

New Report

Close