Hrvatski dizajneri među 200 najboljih dizajnera ambalaže na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2015. u 09:50
Foto: Press

Specijalno izdanje renomiranog Lürzer’s Archive magazina

Lürzer's Archive, jedan od najetabliranijih magazina na području tržišnih komunikacija, izdao je specijalno izdanje '200 najboljih dizajnera ambalaže na svijetu', među koje je uvrstio i agenciju Bruketa&Žinić OM. Na popisu su zastupljene 42 zemlje, a Bruketa&Žinić OM jedini su iz Hrvatske.

Riječ je o prvom specijaliziranom izdanju Lürzer's Archivea o dizajnu ambalaže u pet godina. Najboljih 200 žiri je selektirao među 3.000 kandidata koje je uredništvo magazina popisalo na temelju istraživanja.

"Sve je u jednostavnosti, izravnosti i detalju", komentirao je Harry Pearce, jedan od članova žirija koji radi za Pentagram, najveću svjetsku dizajn agenciju. Uz njega su u žiriju bili Michael Weinzetti, već 20 godina glavni urednik Lurzer's Archivea; Otis D. Gibson, glavni kreativni direktor globalne agencije Gertrude čiji su klijenti Absolut Vodka, adidas, AmEx, Coca-Cola, Google, MTV Toyota; te Christoph Haberle, profesor pri Hochschule der Medien (Media Academy) u Stuttgartu gdje predaje dizajn i komunikacije s fokusom na dizajn ambalaže i marketing.

Uz agenciju Bruketa&Žinić OM među 200 najboljih uvrštene su i švedska agencija Forsman&Bodenfors, američki i njemački ured agencije Leo Burnett, jedna od najboljih njemačkih kreativnih agencija Kolle Rebbe i drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close