Hrvatska obitelj za Uskrs će u Dubaiju potrošiti 100.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2015. u 20:10
Foto: Thinkstock

Kada je iznos ovog de luxe putovanja u Dubai, skrojenog po željama, premašio 100.000 kuna, Zagrepčani nisu imali primjedbi.

Deseci tisuća Hrvata za Uskrs će se tradicionalno otisnuti na neko putovanje.

Većinu će put odvesti do vlastitih vikendica, što također nije bez troška, ali tisuće će svoj uskrsni odmor ipak skuplje platiti. Neki i po stotinjak tisuća kuna, što je jedno od najskupljih putovanja koja su proteklih dana prodana u domaćim putničkim agencijama.

Iako je Dubai uvođenjem izravne aviolinije postao cjenovno pristupačniji, jedna četveročlana zagrebačka obitelj, recimo, nije gledala kako uštedjeti. Htjeli su vrhunski hotel na samoj obali, pustinjski safari, vodene parkove, let balonom, plivanje s dupinima… Kada je iznos ovog de luxe putovanja u Dubai, skrojenog po željama, premašio 100.000 kuna, Zagrepčani nisu imali primjedbi. Kao, uostalom, ni par koji svoju desetodnevnu turu po Americi plaća oko 60.000 kuna.

Uskrsni čarter-letovi iz Zagreba za Barcelonu, Madrid i Portugal dobro se pune, a zainteresiranih ima i za city break putovanja u, primjerice, London ili Pariz. Posljednja su mjesta u avionima ovaj tjedan u last minute ponudi osjetno jeftinija. Za portugalsku turu, recimo, sniženje iznosi 900 kuna. Gotovo u kunu koliko stoji, recimo, autobusno putovanje u Prag.

Na Jadranu se može proći i jeftinije. Cijena dvodnevnih aranžmana kreće već od četristotinjak kuna, s time da prijevoz nije uključen. Cijeli članak pročitajte u Večernjem listu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ako će svoje, u redu je , ako će naše , onda nije

New Report

Close