‘Hrvatska je i za znanstvenike poslovno konkurentna’

Autor: Poslovni dnevnik , 19. lipanj 2017. u 21:59
Dio sudionika s Predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović koja je i otvorila skup

Najveće ovogodišnje okupljanje nobelovaca u Europi, konferencija u Dubrovniku, ima koristi i za turizam.

Organizacija jedne od najvažnijih svjetskih znanstvenih konferencija o biomedicini ove godine, s nekoliko nobelovaca, dokaz je da Hrvatska može biti itekako konkurentna poslovna i kongresna destinacija na svjetskim znanstvenim mapama, kazao je u ponedjeljak na otvorenju 10. ISABS konferencije u Dubrovniku ministar turizma Gari Cappelli.

Riječ je o skupu o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini, koji do 24. lipnja okuplja više od 500 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta, među kojima su i dobitnici Nobelove nagrade Herald zun Hausen, Ada Yonath i Robert Huber. Više od 60 predavača su danas  najcitiraniji znanstvenici iz personalizirane i regenerativne medicine, stanične i genske terapije…    

"Ovakvo okupljanje znanstvenika iz cijelog svijeta i najveće ovogodišnje okupljanje nobelovaca u Europi prikazat će viđenje razvoja biomedicinske znanosti 22. stoljeća, a osim što pozicionira Hrvatsku na svjetskim znanstvenim mapama, ima i višestruke pozitivne efekte na turizam Hrvatske, ali i na njeno prepoznavanje kao zemlje znanja i zdravlja", ocijenio je Cappelli. 

Komentirajte prvi

New Report

Close