Hrvatska industrija koja bilježi rekordnu potrošnju hitno treba 220 radnika

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2017. u 10:37
Foto: Thinkstock

Turistička sezona u 2017. godini imala je izuzetan utjecaj na porast potrošnje.

Hrvatska bilježi rekordnu potrošnju sladoleda. U prvih deset mjeseci ove godine ukupno slastičarstvo (sladoled, slastice i konditorski proizvodi) zabilježilo je porast proizvodnje od čak 20 posto u odnosu na prošlu godinu. Hrvatsko slastičarstvo hitno treba 220 slastičara.

Ako se to ne riješi, morat ćemo zapošljavati slastičare iz susjednih zemalja. Unatoč velikom bogatstvu izvornih slastica, Hrvatska ima vrlo mali broj zaštićenih izvornih slastica. To su samo neke od tema koje će biti prisutne na ovogodišnjem šestom, internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva "Interslast" koji će se ove godine održati 10. listopada pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, Svjetske organizacije Taste of peace (kuhari bez granica), Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, županijske Obrtničke komore te pod stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza i Saveza slastičara Hrvatske.

Kako piše Glas Slavonije, organizator i pokretač ovog kongresa je Novinsko-nakladnička tvrtka "Robinson" iz Zagreba. Kako nadalje navode u priopćenju iz "Robinsona", turistička sezona u 2017. godini imala je izuzetan utjecaj na porast potrošnje sladoleda u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close