Hrvati sve više štede, a stručnjaci poručuju: ‘Nije lako, ali je moguće’

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2018. u 10:16
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvati su samo ove godine u domaćoj valuti uštedjeli 24 milijarde kuna

Hrvatski građani štede sve više. Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, u domaćoj i stranim valutama ove godine su na računima nakupili preko milijardu kuna više nego lani. Kuna po kuna, za crne dane, piše RTL. Samo u domaćoj valuti hrvatski građani u bankama su na štednju ove godine ostavili više od 24 milijarde.

No, oni kojima život nije "Švicarska", novac sa strane ne ostavljaju lako. Prema podacima Hrvatske narodne banke, Hrvati više štede u stranim valutama. U kolovozu ove godine ukupna je štednja iznosila više od 161 milijardu kuna. Godinu prije u istom razdoblju na računima je bilo preko milijardu kuna manje. Štednja nije laka, ali je moguća, poručuju ekonomski stručnjaci. 

''Kartice su opasnost. Ako radite potrošnju na karticama, one su opasnost da previše trošite, manje ćete uštedjeti tako da neki savjetuju "izbacite kartice" i samo uzmite vašu gotovinu, nju raspodijelite na tekuće troškove i na dio za štednju", poručila je Maja Vehovec, Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje. Oni koji imaju vremena, uštedjeti mogu i uz dodatni posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close