Hotel u Selcu mijenja ime, a uz milijunske investicije dobiva i četiri zvjezdice

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2016. u 10:24
Foto: Thinkstock

Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, u sklopu realizacije strateškog plana poslovanja do 2025. godine koji predviđa repozicioniranje dijela objekata u smjeru turističke ponude više dodane vrijednosti, istovremeno sa privođenjem kraju investicije kojom će se podići kategorizacija hotela Varaždin odlučila je i promijeniti naziv hotela koji će, nakon završetka investicije i otvaranja, nositi naziv hotel Katarina.

Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.

Hotel Varaždin sagrađen je 1971. godine kao hotel ”A” kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina hotel je spao na samo dvije zvjezdice. Ove godine Jadran d.d. provodi investiciju kompletnog uređenja hotela sa ciljem podizanja kategorije na četiri zvjezdice, a investicija se odvija u dvije faze od kojih prva obuhvaća uređenje soba sa kupaonicama, uređenje hotelskih hodnika, zamjenu kompletnih instalacija hotela, ugradnju klimatizacijskog sustava i sustava vatrodojave, uređenje ulaznog prostora, bara i restorana. Vrijednost te investicije je 29 milijuna kuna, a financirana je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Također, dio investicije pokrivaju i bespovratna sredstva Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna. Druga faza uređenja, koja će obuhvaćati uređenje bazena, izgradnju wellnessa te prostora za pružanje zdravstvenih usluga planirana je za proljeće 2017. godine te je procijenjena na 13 milijuna kuna.

”Promjeni naziva hotela prilazi se iz nekoliko razloga. Obzirom na godine neulaganja i pada kategorije hotela smatramo da je potrebno tržištu jasno komunicirati promjenu u kvaliteti smještaja i usluge, a to je najbolje učiniti repozicioniranjem brenda hotela. Idemo s nazivom koji nosi međunarodni karakter i koji nije težak za komunikaciju u smislu sadržavanja dijakritičkih znakova. Također, odabrani naziv je jednostavan kako bi bio pogodan za optimalnu vidljivost u on-line kanalima prodaje i na raznim tražilicama, u što je Jadran prošlih godina uložio značajna sredstva. S obzirom da je hotel Varaždin najveći hotel u Selcu, složili smo se s predstavnicima lokalne zajednice da će dostojno nositi ime zaštitnice mjesta, Sv. Katarine. Na nama u Jadranu je da ovaj hotel pod novim imenom bude još više na ponos čitavog mjesta”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

O promjeni naziva pozitivno se očitovalo i Vijeće mjesnog odbora Selce na čijoj je sjednici predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar argumentirao promjenu naziva hotela.

”Izuzetno sam zadovoljan Jadranovim investicijama u Selcu koje u protekle tri godine iznose preko 44 milijuna kuna s obzirom da se investiralo u hotele Varaždin i Slaven te kamp Selce. Nakon što hotel Varaždin, uskoro Katarina, dobije zaslužene četiri zvjezdice, u Selcu više neće postojati hotel kategoriziran na manje od tri zvjezdice. Posebno me raduje što je Uprava Jadrana najveći hotel u svojoj grupaciji odlučila nazvati po Sv. Katarini, zaštitnici Selca”, izjavio je Vedran Antić, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Selce.

Nakon što je prije mjesec dana hotel ”Omorika” postao prvi hotel u povijesti Jadrana kategoriziran na četiri zvjezdice, isto se već sljedeće sezone očekuje i za hotel Varaždin, uskoro hotel Katarinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close