‘Hotel na Velebitu može biti pun samo ako sve prolaze zatrpa lavina’

Autor: Poslovni.hr , 01. veljača 2013. u 09:58
Velebit; Photo: Filip Brala/PIXSELL

HPB je uspio ovršiti hotel Velebitsku kraljicu ali za sad ga ne uspijeva i unovčiti.

Hotel ni na nebu ni na zemlji, nazvan Velebitska kraljica, koji se nalazi nedaleko od južnog portala tunela Sveti Rok izgradio je na zemljištu HAC-ovog odmorišta Marune nesuđeni 'kralj pršuta' Mladen Nekić, piše tportal.

Njegova tvrtka Mataš M.N. iz Jasenica 2010. završila je u stečaju, a tome je doprinijela i Croatia banka zbog duga od oko osam milijuna kuna. Prije proglašenja stečaja Nekić je s Mataš M.N.-a imovinu prebacio na nove tvrtke. Tako je hotel i inventar završio u novoj firmi Jasen, no Nekić se na kraju i nije usrećio prebacivanjem imovine. Naime,  svim firmama su trenutno blokirani računi i one praktički ne posluju. Za jednu od njih nedavno je zatraženo pokretanje stečaja zbog duga od 168.550 eura. Ukupno vjerovnici od Nekića potražuju više od 60 milijuna kuna od čega najviše otpada na dug prema HPB-u od 22,4 milijuna kuna.

HPB je ipak uspio ovršiti hotel Velebitsku kraljicu ali za sad ga ne uspijeva i unovčiti. Na dvije javne dražbe, zadnja je bila lani u veljači, za prodaju koncesije na zemljište s hotelom nitko se nije javio. Nobinari su kontaktirali stečajnog upravitelja tvrtke Mataš M.N. Franu Zvonimira Negru. Objasnio im je  kako hotel više nije njegova briga jer se nalazi u ovršnom postupku.'Taj hotel može biti pun jedino ako sve prolaze zatrpa snježna lavina. Pa tko je vidio naćuliti takav objekt na vrh Velebita!?', ktratko je prokomentirao Negro. 

Komentirajte prvi

New Report

Close