HNS zaposlio petero ljudi, a najveću plaću isplaćuju Laburisti

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2012. u 13:26
PXL

U HDZ-u plaća iznosi 5308 kuna, a u SDP-u 6193 kune.

Parlamentarne političke stranke ni u recesiji nisu otpuštale zaposlene, barem zasad, piše Večernji list.

HNS je u zadnjih godinu dana zaposlio čak petero ljudi. No HSLS, koji na zadnjim parlamentarnim izborima nije ušao u Sabor, otpustio je četvero ljudi i sada ima samo jednog honorarnog zaposlenika. HSP, unatoč tome što nije parlamentarna stranka, nije otpuštao nego je ostao na troje zaposlenih. Najviše je zaposlenih – njih 67 u HDZ-u, dok SDP ima veću prosječnu stranačku plaću od svoje konkurentske stranke. U HDZ-u plaća iznosi 5308 kuna, a u SDP-u 6193 kune. No, rekorderi po visini prosječne plaće među strankama Hrvatski laburisti, čija plaća iznosi oko 7000 kuna.

Šef HSLS-a Darinko Kosor tvrdi da stranka, iako je zaposlene, kao i sve druge troškove, svela na minimum, nikada nije bolje funkcionirala. On je predsjednik volonter, kao i Srb u HSP-u, a volonterka je i tajnica Dorica Nikolić koja je u saborskoj mirovini. Parlamentarne stranke svojim zaposlenicima nisu ni smanjivale plaće, ali to ne znači da nisu pokušale smanjiti sve ostale troškove, navodi Večernji list.

HDZ je revidirao sve ugovore, od onih za mobitele i internet nadalje. Prema neslužbenim informacija,  u toj će stranci ipak razmisliti trebaju li im svi ti zaposleni jer u nekim lokalnim organizacijama HDZ-a, slikovito rečeno, rade i po tri tajnice, a dovoljna je jedna.


Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close