H. Clinton s Milanovićem: SAD ponosan na partnerski odnos

Autor: Agencija VLM , 31. listopad 2012. u 15:48
PXL

Očekuje se da će teme razgovora biti uloga Hrvatske kao saveznice u NATO-u, njezin ulazak u EU, gospodarski odnosi dviju zemalja…

Američka državna tajnica Hillary Clinton doputovala je u srijedu u Zagreb u prvi posjet Hrvatskoj nakon turneje po sjevernoj Africi i zemljama jugoistočne Europe, a u zračnoj luci dočekala ju je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Pred Banskim dvorima dočekao ju je premijer Zoran Milanović, gdje će zajedno s ministricom Pusić sudjelovati na sastanku.

Prije sastanka Clinton se upisala u Zlatnu knjigu, gdje je istaknula da su Sjedinjene Države ponosne na partnerski odnos s Hrvatskom. Hillary Clinton će poslije u svom uredu primiti i predsjednik Ivo Josipović. Njihove izjave očekuju se oko 16.30 sati.

Očekuje se da će teme razgovora biti uloga Hrvatske kao saveznice u NATO-u, njezin ulazak u EU iduće godine, gospodarski odnosi dviju zemalja i trenutačna ekonomska situacija u zemlji.

Oproštajna turneja američke državne tajnice po zemljama bivše Jugoslavije osim Zagreba uključuje i Sarajevo, Beograd te Prištinu. Boraveći u BiH, Clinton je rekla da se Daytonski sporazum mora poštovati i sačuvati.

– Potrebne promjene moraju se napraviti i uski interesi nadvladati – rekla je Clinton u Sarajevu nakon sastanka s predstavnicima tamošnje vlasti.

Komentirajte prvi

New Report

Close