Gradski proračun u 2015. bit će za pola milijarde kuna manji

Autor: Agencija VLM , 24. listopad 2014. u 12:16
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Sandra Švaljek i Darinko Kosor demonstrirali su jučer političku stabilnost, privremena upraviteljica Holdinga ostaje Daniela Franić.

Zajedničkom konferencijom za medije zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor jučer su demonstrirali političku stabilnost u Zagrebu nakon uhićenja gradonačelnika Milana Bandića. Kako su oboje potvrdili, održavaju svakodnevne radne koordinacije koje jamče funkcioniranje gradske uprave, Zagrebačkog holdinga i Gradske skupštine.

Zajedničkim snagama rade i na pripremi gradskog proračuna za iduću godinu koji će biti manji za pola milijarde kuna (6,5 milijardi kuna) zbog najave Vlade o novim poreznim razredima na oporezivanje dohotka.

– Većina je stabilna i proračun će biti donesen. Ima onih koji žele da se idućih šest mjeseci bavimo izborima i politikom i koji bi htjeli da se proračun ne donese i da imamo privremeno financiranje, odnosno da se ne isplaćuju plaće korisnicima, među kojima nisu samo zaposlenici gradske uprave nego i vrtići, škole i druge ustanove – kazao je Kosor dajući podršku S. Švaljek i napominjući da organiziranog nereda u gradu neće biti.

Sandra Švaljek kazala je da će na Trgovačkom sudu kao privremena upraviteljica Holdinga biti upisana članica uprave Daniela Franić, a zasad nikakvih drugih promjena neće biti niti će biti promjena u Skupštini Holdinga gdje su ostali samo ona i pročelnik financija Slavko Kojić. Također je napomenula da od Vlade nisu dobili smjernice za izradu proračuna, što im otežava posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close