Gradnja paviljona sisačke bolnice konkurira za EU fondove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2015. u 12:03
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Izgradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice Dr. Ive Pedišića jedan je od četiri projekta koji u Ministarstvu zdravlja konkuriraju za financiranje iz EU fondova.

Izgradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice Dr. Ive Pedišića jedan je od četiri projekta koji u Ministarstvu zdravlja konkuriraju za financiranje iz EU fondova.

Izgradnjom tog paviljona trajno bi se riješilo pitanje prostora te funkcionalnog i racionalnog povezivanja svih odjela sisačke bolnice, koja na taj način više ne bi bila paviljonskog tipa.

Sve pripreme za izgradnju paviljona su već završene. U projekte, dozvole i drugu dokumentaciju već je uloženo 3,5 milijuna kuna, pa sanacijski upravitelj Miroslav Dubovečak, njegov zamjenik Ivan Marijetić i pomoćnik Marin Repustić vjeruju kako će projekt dobiti potporu Ministarstva zdravlja.

"Izgradnjom središnjeg paviljona, površine 10.000 četvornih metara, funkcionalno bi ostvarili regionalnu bolnicu na jednoj lokaciji. Time bi i bolničke odjele iz Petrinje i Jodnog lječilišta mogli prebaciti u Sisak. Novi bi nam prostor omogućio i utemeljenje edukacijskog centra, a mogli bi prihvaćati i dio pacijenata iz Zagreba i drugih županija. Ulaganja u objekt i dio nužne opreme, među kojima je i magnetska rezonanca, iznosila bi oko 150 milijuna kuna. Riješili bi pitanje hitnog prijama, bolničke kuhinje i drugih prostora", kaže Dubovečak.

Središnji bolnički paviljon bi toplim vezama bio povezan sa zgradom sadašnje Kirurgije s jedne, te zgradom nove Interne s druge strane. Od ukupnog iznosa investicije, 80 posto bi iznosila sredstva EU, a 20 posto bi bila vlastita sredstva. Suglasnost za takvu investiciju već su dali Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak. U upravi sisačke Opće bolnice ujedno vjeruju kako bi na taj način ispunili i prostorni, jedan od četiri kriterija za opstanak svih bolničkih odjela u sastavu sisačke Opće bolnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close