Grad Zagreb donio odluku: Odlučeno kada i koliko će trajati zimski i proljetni praznici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. lipanj 2019. u 08:51
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u travnju je predložila novi kalendar školskih praznika prema kojem će županije, gradovi i škole moći birati između četiri modela koji im odgovara.

Grad Zagreb donio je Odluku o jednoobraznom načinu provedbe zimskih i proljetnih školskih praznika za učenike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020., priopćeno je iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

"Zimski odmor za učenike počinje od 23. prosinca 2019. i traje do 10. siječnja 2020., s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje od 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine", stoji u Odluci o jednoobraznom načinu provedbe školskih praznika učenika osnovnih i srednjih škola u Zagrebu, za školsku godinu 2019./2020. koju je potpisao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u travnju je predložila novi kalendar školskih praznika prema kojem će županije, gradovi i škole moći birati između četiri modela koji im odgovara. Pojasnila je kako oni koji žele ostati na starom rasporedu praznika to mogu učiniti, a preostala tri modela su takva da omogućuju više kraćih praznika, a da ukupan broj radnih dana koje svi moraju imati pritom ostane sačuvan.

“Kad je riječ o više kraćih praznika za učenike, to se, po iskustvima Finske, Njemačke i Slovenije, pokazalo kao uspješniji model od ovog koji imamo. Na taj način možemo uvesti i jesenski i proljetni odmor i podijeliti školsku godinu na više dijelova, tako da učenici imaju mogućnost odmoriti tjedan dana svaka dva mjeseca”, rekla je tada Divjak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Kad je riječ o više kraćih praznika za učenike, to se, po iskustvima Finske, Njemačke i Slovenije, pokazalo kao uspješniji model od ovog koji imamo.” ali naravno da to bandić nije odabrao nego po starome, ‘ta će njemu tamo neki nijemci ili finci pričat kako praznike provoditit. kad je on u poganima donjim bos išao u školu, nije ni bilo praznika…

New Report

Close