Grad Split za Konstruktorov predstečajni plan

Autor: Ivica Profaca (VLM) , 10. travanj 2013. u 21:59
N. Bečić, Gradsko vijeće/PIX

Grad je na prvom ročištu kao svoje potraživanje prijavio i zajam od 46 milijuna eura za dovršenje JPP-a Spaladium centra.

Kao vjerovnik Konstruktor Inženjeringa Split će glasovati za plan restrukturiranja koji je ponuđen u procesu predstečajne nagodbe te tvrtke, odlučilo je Gradsko vijeće u srijedu.

Grad je na prvom ročištu kao svoje potraživanje prijavio i zajam od 46 milijuna eura za dovršenje JPP-a Spaladium centra, no Nagodbeno vijeće je prihvatilo samo potraživanje dijela komunalnog doprinosa i komunalne naknade od 116 milijuna kuna. Vijećni su imali izbor: ili se prilagoditi i prihvatiti plan restrukturiranja koji bi za dio potraživanja Gradu dao vlasnički udio, ili inzistirati na povratu novca, što bi vodilo stečaju tvrtke. Premda se dio oporbe protivio suvlasništvu, na koncu su glasovali za.

Ako nagodba prođe, to bi značilo da će se Split naći među vjerovnicima kojima bi se 80% potraživanja pretvorilo u vlasničke udjele, a ostatak bi se vratio u sljedećih osam do 14 godina, s počekom od godine dana i uz otpis kamata. Vijeće je usvojilo i prijedlog o kupnji 51% tvrtke Bačvice plaža od Konstruktor inženjeringa, koji je uz Grad Split suosnivač tvrtke. No, ta odluka zasad neće imati praktičnih efekata jer je iz Konstruktora stigla obavijest da svoje vlasništvo neće (zasad) prodavati s obzirom na predstečajni postupak.

Komentirajte prvi

New Report

Close