Grad Dubrovnik aktivirat će dva mobilna i privremeno reciklažno dvorište

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2016. u 14:57
Foto: http://www.dubrovnik.hr

Direktorica Čistoće Nataša Gabričević izvijestila je gradonačelnika Vlahušića kako Čistoća ima u posjedu dva mobilna reciklažna dvorišta spremna za stavljanje u funkciju na području Grada.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i suradnici održali su danas radni sastanak s direktoricom Čistoće Dubrovnik Natašom Gabričević, na temu reciklažnih dvorišta u Gradu Dubrovniku.

Direktorica Čistoće Nataša Gabričević izvijestila je gradonačelnika Vlahušića kako Čistoća ima u posjedu dva mobilna reciklažna dvorišta spremna za stavljanje u funkciju na području Grada. U Prostornom planu iz 2014. godine za realizaciju projekta reciklažnog dvorišta predviđena je lokacija na Pobrežju koje je u vlasništvu Grada Dubrovnika, no prepreka dosadašnjoj realizaciji ovog projekta je traženje dodatnih arheoloških istraživanja od strane Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture. Na sastanku se razgovaralo o drugim potencijalnim lokacijama koje bi bile adekvatne za ovu svrhu, a zaključeno je da će se, dok je proces ishođenja potrebne dokumentacije u tijeku, aktivirati mobilna reciklažna dvorišta i napraviti privremeno reciklažno dvorište dok se ne realizira projekt na području Osojnika. Reciklažno dvorište služiti će za izdvojeno prikupljanje korisnog i problematičnog otpada, a izvor su mu kućanstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close