Grabar Kitarović pobijedila u 14 županija i inozemstvu, Josipoviću Zagreb i šest županija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. siječanj 2015. u 23:41
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) osvojila je najviše glasova u 14 županija i inozemstvu, a Ivo Josipović (SDP) u šest županija i gradu Zagrebu.

Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) osvojila je najviše glasova u 14 županija i inozemstvu, a Ivo Josipović (SDP) u šest županija i gradu Zagrebu.

U odnosu na prvi krug izbora jedini preokret dogodio se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koju je u drugom krugu Grabar Kitarović "preotela" Josipoviću, pobijedivši za 0,22 posto, odnosno za 124 glasa. U prvom krugu u toj županiji aktualni predsjednik bio je najbolji s 39,05 posto, iza njega je bila Grabar Kitarović s 36,94 posto, zatim Ivan Sinčić za kojega je glasovalo 17,54 posto birača te Milan Kujundžić koji je skupio 5,26 posto.

Ostale županije, grad Zagreb i inozemstvo glasovali su kao i u prvom krugu.

U Zagrebu, u kojemu je najveći broj birača, Josipović je pobijedio s 51,89 posto, dok je Grabar Kitarović premoćno pobijedila u inozemstvu osvojivši na 80-ak posto obrađenih biračkih mjesta čak 87,08 posto glasova.

HDZ-ova kandidatkinja je pobjedu i najbolje rezultate ostvarila u Ličko-senjskoj županiji, gdje je osvojila 67,11 posto glasova, zatim u Splitsko-dalmatinskoj (62,12 posto), Brodsko-posavskoj (59,59), Vukovarsko-srijemskoj (59,49), Šibensko-kninskoj (59,07), Zadarskoj (58,54) i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (57,97). U Požeško-slavonskoj dobila je 56,37 posto, Karlovačkoj 55,87, Sisačko-moslavačkoj 53,72, Virovitičko-podravskoj i Osječkoj po 53,50 posto, a u Zagrebačkoj županiji 51,49 posto.

Za Josipovića su i u drugom krugu većinom glasovali u Varaždinskoj županiji (64,23 posto), Koprivničko-križevačkoj (53,43 posto), Krapinsko-zagorskoj (52,95), Primorsko-goranskoj (61,67), Međimurskoj (72,60) te u Istarskoj gdje je ostvario najbolji rezultata osvojivši čak 79,47 posto glasova.

Komentari (49)
Pogledajte sve


…da …i šjor Pero7 kak da pazim na mala i velika slova kad mi pol tastature fali zbog neuspješnih trejdova na ZSE
pofuk

@ pofuk

Pa kaj ti KRampus za Božić nije kupil novu tastaturu?

Kaj ak ti p otpadne?

Onda buš ofuk.

A kak je p blizu slova o, ne daj Bože, da ti ostane samo fuk.

Mislim, ofuk mi zvuči nekak ofukano?

lp

Gospon pofuk,

ak ti je frižider prazan brzo mami , penzići uvijek imaju nešto za svoju djecu.

A drugo , kako da se okrenemo budućnosti kada se još ništa nije promjenilo ?

Tek za mjesec dana će biti krunidba , ma ne inauguracija ?

Dragi pofuk , drago mi je da nemaš ništa protiv Hrvata.

NEVJEROJATNO
toliko sam bio ponosan na vas svih ovi godina i šta dobivam za uzvrat
izbori gotovi a vi se na ovoj temi tako raskokodakali da nemrete stati…
stvarno nemrem vjerovati…pa zar naša nova predsjednica nije rekla da se trebamo okrenuti ka boljoj budućnosti i da se ujedinimo…AJMO BRZO SVAKI 100 KUNA ZA pofuka….ma može i kuna…shvatite to kao humanitarnu akciju u duhu pomirdbe i puta ka najrazvijenijoj zemlji svijeta…frižider mi je prazan
pofuk


Žellim vidjeti gospodina Josipovića, na čelu stranke SDP-a.
Gosp. Milanoviću puna podrška , da na dostojanstven način provede
reforme koje su započeli, jer dobro rade svoj posao !!!

Mnogim razočaranim ljevičarima potrebna je određena doza realnosti koja govori sljedeće: “Josipović je roba s greškom, Milanović politički mrtav”
http://www.index.hr/vijesti/clanak/josipovic-je-roba-s-greskom-milanovic-politicki-mrtav-sto-moze-zaustaviti-pobjednicki-niz-hdza/794871.aspx

New Report

Close