“Gotovina i Markač kandidati za najviše vojno odlikovanje”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2012. u 08:47
Predrag Matić (PXL)

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je danas da su generali Ante Gotovina i Mladen Markač kandidati za najviše vojno odlikovanje koje će se zvati Red domovinske časti Blago Zadro.

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je jučer da su generali Ante Gotovina i Mladen Markač kandidati za najviše vojno odlikovanje koje će se zvati Red domovinske časti Blago Zadro, a bit će dodijeljeno poginulim, ali i živim herojima Domovinskog rata. Postoje i živi ljudi koji zaslužuju ovo odlikovanje, jer ne mora se umrijeti ili poginuti da bi se bilo heroj, izjavio je ministar branitelja za RTL.

Presudom u Haagu Domovinski rat je završen i mi se okrećemo budućnosti, ali nastavlja se potraga za nestalima, briga za najteže ratne vojne invalide i za djecu poginulih branitelja, naglasio je Matić koji je danas s državnim vrhom i desecima tisuća građana nazočio obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 21. obljetnicu vukovarske tragedije.

Matić je kazao da je po policijskim podacima u tradicionalnoj Koloni sjećanja gradskim ulicama od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata bilo sto tisuća sudionika.

Komentirajte prvi

New Report

Close