Georg Gavrilović, vlasnik Mesne industrije Gavrilović: Ovo me podsjeća na 1945.!

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2014. u 22:45
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iz tvrtke su priopćili kako Uprava Mesne industrije Gavrilović ne smije javno komentirati izvide.

Zbog velikog interesa javnosti radi postupanja policije unutar pogona Mesne industrije Gavrilović, iz tvrtke su priopćili kako Uprava Mesne industrije Gavrilović ne smije javno komentirati izvide djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Mesna industrija Gavrilović će  informirati sve poslovne partnere, potrošače i širu javnost o detaljima ove istrage čim to bude moguće, poručuju.

Mesna industrija Gavrilović poštuje sve zakonske regulative  Republike Hrvatske i Europske unije vezano uz poslovanje kao i proizvodnju mesnih prerađevina od ulaska sirovine u pogone do izlaska finalnog proizvoda.

"Žalosti nas činjenica da nakon današnjeg postupanja policije možemo jedino zaključiti kako se radi o pritisku nadležnih institucija, odnosno državnih tijela zbog tužbe, odnosno arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske. O današnjem postupku državnih tijela i pritisku na arbitražni postupak obavijestiti ćemo i arbitražni sud u Washingtonu (SAD) zadužen za riješenje spora između Mesne industrije Gavrilović i Vlade Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju.

“Rezignirani smo zbog postupanja nadležnih tijela. Ovo je još jedan primjer antipoduzetničke klime u Republici Hrvatskoj. Postupak državnih tijela i intervencija policije me podsjeća na 1945. kad su tadašnje vlasti uhitili mog oca pod lažnim optužbama, obitelji oduzeli imovinu, zbog čega smo bili prisiljeni napustiti Hrvatsku”, izjavio je Georg Gavrilović, vlasnik Mesne industrije Gavrilović te dodao kako će inzistirati da Uprava Mesne industrije Gavrilović izračuna i sudskim putem potražuje naknadu i ove štete koju je prouzročilo današnje postupanje.

Još bez službene potvrde o razlozima istrage

Sisačka županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić večeras je u vezi s ulaskom policije u "Gavrilović", rekla kako policija obavlja istražne radnje po službenoj dužnosti, a zbog tajnosti istrage nije rekla o kojem se kaznenom djelu radi.

Desetak policajaca jutros je ušlo u petrinjski "Gavrilović" i obavilo pregled poslovnih dokumenata i proizvodnih pogona. Kako se neslužbeno doznaje od zaposlenika Gavrilovića, predmet istrage je vezan uz uvoz mesa za preradu, te ispitivanje njegove kvalitete. Navodno je veća količina mesa izdvojena za laboratorijsku analizu. Osim policije u istrazi sudjeluju i sanitarni inspektori.

Neki pak današnju akciju policije povezuju i s privatizacijom Gavrilovića, odnosno reakcijom državnih tijela na tužbu koju je Gavrilović, austrijski državljanin, podnio protiv hrvatske države, zahtijevajući 300 milijuna eura odštete.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kao Austrijski državljanin neka ode u svoju domovinu Austrougarsku monarhiju i neka tamo traži 300 milja eura ,jer ovaj kvazi poduzetnik koji se je na lažni način dokopao naše Hrvatske tvrtke a za koju tvdi da je njegova i to što su je oduzeli od njegova oca on je odavno naplatio svoj dug dok je pustošio tvrku i državu a mesnica od njegova oca je bila malena mesnica koja nije vrijedila niti stoti dio današnnjeg Gavrilovića .Taj G. ovnar je došao po zadatku od Masonske lože da uništi našu imovinu i tvrtku što je i uspio te sada traži zaštitu od svojih cionističkih nalogodavaca da arbitriraju a onda bi kasnije ta ista mas cionistićka G. ovna dijelila tih 300 milja eura plus što če naša zemlja plaćati skupe odvjetnike i to nas dodatno stajati milijune eura a sve u cilju da se Hrvatska još više zaduži kod Anglosaksonske cionističke Sove tj vlasnika svih banaka na svijetu Rotchilda i Rockfellera ..Ovaj dirigirani parazit je sve temeljito uništio svojom tzv. sposobnošću i sada traži od suda u Americi da sudi o imovini Republike Hrvatske što dovoljno govori o tome tko je i što je taj gospodin. Htio bih vidjeti jedan Američki slučaj na našem sudu , aha ha da da da, malo morgen ..Uz sve mane a kao da ih Američko pravosuđe nema ,kao da je ono nešto bolje od našeg hahahhahahah ..nemaju oni što rješavati naše slučajeve i dovoditi u pitanje suverenitet jedne države i jedne nacije. Ova država može rješavati svoje probleme no još uvijek nismo nacija kad izrućujemo svoje građane drugim državama i kad naše građane sude po bijelome svijetu a za takvo ponašanje naša tj hladnokrvna morska neman,tj. bjeloglava lignja je upravo dobio ritualni orden kao odani sluga masonske zavjere protiv Hrvatske

a mene njegovo izrabljivanje radnika i ponašanje podsjeća na 1847 i kmetstvo u hrvatskoj ,kad su nam austrijanci i švabe bili kolonizatori.

New Report

Close