FOTO: Sa 5.000 rasvjetnih tijela zračna luka Franjo Tuđman postaje jedna od najmodernijih u regiji

Foto: Press Foto: Press

Važno je istaknuti da se kroz linijske LED svjetiljke, koje služe kao rasvjeta nadstrešnice glavnog ulaza u zračnu luku, specifično pojačava snaga i intenzitet svjetla približavanjem samom ulazu u terminale.

Zračna luka Franjo Tuđman projekt je površine 65.000 m2 uz specifičan i prepoznatljiv krov površine 35.000 m2, modernog interijera, a na kojem je tvrtka Telektra, jedna od vodećih tvrtki u svjetlotehničkom projektiranju, provela svoje kreativne ideje ugradivši u ovu zračnu luku čak 5 000 rasvjetnih tijela čineći je i na ovaj način jednom od najmodernijih zračnih luka u regiji.

Naime, zanimljivim svjetlosnim rješenjima Telektrini stručnjaci postigli su atraktivnu i modernu rasvjetu koja vizualno privlači ali i usmjerava putnike kroz terminal pa već na samom dolasku putnicima, zahvaljujući svjetlosnim rješenjima, postaje jasno koji smjer treba odabrati kako bi čim prije otputovali u željenom smjeru.

Tvrtka Telektra prihvatila je ovaj vrlo zahtjevan svjetlotehnički projekt te je u suradnji s projektantskim timom na čelu s akademicima prof.dr.sc. Brankom Kinclom dipl.ing.arh. i prof.dr.sc. Velimirom Neidhardtom dipl.ing.arh, ostvarila zaista impresivno arhitektonsko-svjetlosno zdanje, koje naglašava svaki detalj ove moderne gradnje različitim oblicima rasvjete, a koja se i ergonomski savršeno uklapa u zračnu luku.

Važno je istaknuti da se kroz linijske LED svjetiljke, koje služe kao rasvjeta nadstrešnice glavnog ulaza u zračnu luku, specifično pojačava snaga i intenzitet svjetla približavanjem samom ulazu u terminale. Na ovaj način putnici se zapravo svjetlom usmjeravanju prema ulazu u zračnu luku, što olakšava samu komunikaciju i snalaženje u ovom impresivnom zdanju te je još jedna specifičnost ovog iznimnog prostora.

Komentari (3)
 • miami
  miami 17:27 8.5.2017.

  Meni je najlješi aerodrom po koncepciji boravka -u Amsterdamu. Tamo si- ko doma, izabereš stil koji hoćeš, a uvijek si u kući, za ostalima…
  Nakon toga Beč, onda Pariz i Rim, a najgori Frankfurt i London…..mučilište .

  Naš mali aerodrom je moderan, ima dva -tri lijepa kafića, ali generalno- treba ga dovršiti ., osmisliti
  dizajnom , lijepo i funkcionalno, onako kako to znaju naši dobri dizajneri…

 • strgan
  strgan 23:21 7.5.2017.

  S novom LED rasvjetom [bubled.hr] izgleda odlično!

 • trader
  trader 23:07 17.3.2017.

  Drago mije da ima i domaće kreativnosti na sceni. Pozdravljam

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!