FOTO: Izgradnja dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere vrijednih 562 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2016. u 10:21
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U ta dva ljetovališta radit će više od 620 zaposlenika, a u samu izgradnji uključen je lokalni građevinski sektor, s tim da je čak 55 posto lokalnih tvrtaka i dobavljača opreme iz Istre”, rekao je Kukurin.

Radovi na dva luksuzna ljetovališta u Rapcu – Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u punom su jeku, a te su trenutačno najveće investicije Valamar Rivijere vrijedne 562 milijuna kuna, istaknuto je u utorak tijekom obilaska tih gradilišta. 

Izgradnja dvaju novih luksuznih ljetovališta sa 764 sobe i više od 2700 postelja zasigurno će Rabac repozicionirati u vodeću destinaciju visoke kategorije, a višestruko će koristiti i cijeloj lokalnoj zajednici, istaknuli su čelnici Valamar Riviere, koji su u utorak o radovima na najvećem gradilištu u hrvatskom turizmu izvijestili i istarskog župana Valtera Flegu te labinskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Tulia Demetliku.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin, otvaranjem ljetovališta u svibnju iduće godine otvorit će se čak 350 novih radnih mjesta, zbog čega su u Valamaru već počeli zapošljavati nove kadrove.

"U ta dva ljetovališta radit će više od 620 zaposlenika, a u samu izgradnji uključen je lokalni građevinski sektor, s tim da je čak 55 posto lokalnih tvrtaka i dobavljača opreme iz Istre", rekao je Kukurin.

Po njegovim riječima, taj opsežni investicijski projekt u Rapcu uključuje kompletnu rekonstrukciju dvaju ljetovališta sa 764 smještajne jedinice u 15 zgrada, devet tematskih restorana i 13 bazena. Gradi se i Maro klub te više igrališta za djecu, dva zabavna centra, unutarnji i vanjski fitness i wellness. Ulaganje obuhvaća i uređenje plaža i šetnica te hortikulturno uređenje kompletne zone. Gradilište se prostire na više od 15 hektara i najveće je gradilište u hrvatskom turizmu.

Flego je istaknuo kako iz godine u godinu Istra potvrđuje svoju vodeću poziciju u razvoju turizma u Hrvatskoj.

"To je rezultat strateškog planiranja i dugoročnog razvojnog usmjerenja u kojem investicije poput ove u Rapcu predstavljaju najbolju potvrdu izvrsne suradnje javnoga i privatnog sektora te stvaranja pozitivne poduzetničke klime", rekao je istarski župan, dodajući kako to što u izgradnji tih dvaju ljetovališta na dan prosječno radi 1100 radnika dovoljno govori o veličini projekta vrijednog više od pola milijarde kuna.

Po riječima labinskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Tulia Demetlike, taj veliki investicijski projekt ima iznimno značenje za dugoročno pozicioniranje Rapca kao prestižne turističke destinacije, ali i za razvoj tog dijela Istre.

Komentari (8)
Pogledajte sve

http://www.valamar.com/hr/hoteli-porec/valamar-isabella-hotel

Vaša kućica je tu nebitna i van teme. Radi se o kompaniji koja zarađuje ogroman novac,
a kuća je vreća bez dna glede troškova. I sami znate to.
Masovni turizam je bio u vrijeme Jugoslavije, možda ste pobrkali sa Hrvatskom 2016. na dalje…
U Rabac će dolaziti avio gosti iz Skandinavije.

Susjedu je uistinu krepala krava!!! Tursku turističnu sezonu smo iskoristili svega 4,7%, dok su recimo španjolci iskristili 34% pada turskog turizma!!

Upravo tema moje kritike i jeste sezonski turizam kao masovni turizam! U tom sezonsko- masovnom turizmu vi se itekako dobro snalazite. Sarajevski filozof Nijaz Ibrulj, napisao je super studiju o tom fenomenu pod nazivom” Stolječe redizajniranja”, odbivši sve nade u kreativnost i inovativnost.

I na zadnje, zašto bih rezervirao kod vas kada imam kuču u Istri?!

Jfact ja razumijem da ne razumijete, ali proguglajte malo informirajte se. Ovdje imate ukratko na 55 stranica, korisnih informacija kada već komentirate kompaniju Valamar http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/RIVP-fin2016-3Q-NotREV-K-HR.pdf

Jfact i Jovo i možete odmah rezervirati jer su popusti u tijeku. Otvorenje je za sezonu 2017, od 15.06.2017. Posebne cijene povodom otvaranja za vas, vaše prijatelje i obitelj .Da biste iskoristili ovu ponudu, rezervirajte odmor unutar navedenih datuma. Isto tako ovaj resort je praktički prodan za iduće
3 sezone, ali za dvojicu će se sigurno naći mjesta tjedan-dva. Ovo je službena potvrda garancije popunjenja,
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/nIDBtHURVrgnDItSaFjJ0w==.pdf

Lijepo je da brinete za zaposlenike, ali oni od takvih xxx komentara nemaju koristi, isključivo od
svoga rada, dobrog vođenja kompanije i rada na sebi putem Valamar akademije.
Plaće su u 2016. godini rasle 3 puta i isplaćeni su dodatci za mjesece u sezoni, dar za djecu i još neke
isplate su uvećana. Fatajte se posla drugovi, informirajte i učite. Razmislite o dionicama Valamara koje
su jedne od najlikvidnijih na burzi i dionica godine već godinama. Ja sam prezadovoljan i uložio sam
znatan novac, te imam odlične prinose godinama uzastopno. Ništa od kukanja i čekanja da susjedu krepa krava dečki.
http://hrturizam.hr/sindikat-istre-kvarnera-dalmacije-pokrenuo-inicijativu-za-isplatu-bozicnica-turistickim-djelatnicima-jadran-valamar-vec-donijeli-pozitivne-odluke/

-koliko će lokalnih tvrtki dobiti posao( isto tako sezonski) ect.

jednostavno rečeno “austrijski konzum” , 100 šefova u kući, neznaš ko koga j… , svi bahati, glumci, jedan drugog druka za nebuloze…uglavnom nije vrijedno novca! Da ne pričam o hrani i marendi koju ne možeš u miru pojesti bez da ne čuješ kukanja svojih kolega kako žele dati otkaz ali kad vide svog šefa odjednom promijene ploču.
Bježite! U sezoni radite 8 sati na dan, a kad padne posao onda direktor i šefovi pričaju cijelo jutro na sastanku kako uštediti maksimalno na vama da bi oni mogli isčupati nekakvi novčani bonus, i umjesto da vam isplate sve sate koje ste radili oni vam naprave takvu limunadu na platnoj listi da se bojite i pitati što je sad ovo..haha. Idite u Plavu ili Maistru samo ne Valačmar kako radnici nazivaju Valamar.

New Report

Close