Fimi media: Na ročištu bi se trebao pojaviti Grgić

Autor: Poslovni.hr/HRT , 27. studeni 2012. u 09:27
Ivo Sanader (PXL)

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na suđenje dolazi iz zatvora u Remetincu.

Suđenje u slučaju Fimi media trebalo bi se nastaviti svjedočenjem vlasnika osiguravajuće kuće Euroherc Dubravka Grgića koji je već dva puta ispričao svoj nedolazak na zagrebački Županijski sud.

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na suđenje dolazi iz zatvora u Remetincu u kojem je od kraja prošlog tjedna zbog nepravomoćne presude kojom je osuđen na 10 godina u slučajevima Hypo i Ina-MOL

Ostali optuženici, bivši HDZ-ov rizničar, blagajnica i glasnogovornik Mladen Barišić, Branka Pavošević i Ratko Maček te Nevenka Jurak brane se sa slobode. Kao pravna osoba optužen je HDZ u čiji se crni fond navodno slio najveći dio od 70-ak milijuna kuna koliko je, premaužnici, nezakonito izvučeno iz državnih poduzeća i institucija. Na jučerašnjem ročištu šestero svjedoka je posvjedočilo da su za poslove koje su obavljali za tada vladajući HDZ bili plaćeni 'na crno', a novac im je bez ikakva ugovora isplaćivala optužena bivša HDZ-ova blagajnica u sjedištu stranke.

Tužiteljstvo sumnja da je Pavošević sporne naknade isplaćivala iz stranačkog crnog fonda u koji se navodno slila većina od nezakonito izvučenih 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close