Fijasko aukcije: Država tražila 400 milijuna kuna, stigle ponude za svega 20 milijuna

Autor: Poslovni.hr/H , 29. rujan 2015. u 14:14
Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Ministarstvo nije prihvatilo niti jednu ponudu. Za eurske trezorce nije pristigla niti jedna ponuda.

Na aukciji Ministarstva financija u utorak potražnja financijskih institucija za trezorskim zapisima bila je znatno manja od ponude, a pritom Ministarstvo nije prihvatilo niti jednu ponudu.

Ministarstvo financija ponudilo je na upis 400 milijuna kuna i 5 milijuna eura trezorskih zapisa.

Financijske institucije podastrle su svega 20 milijuna kuna vrijedne ponude, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 2,57 posto. To je više nego na prethodnim aukcijama, kada je kamata stagnirala na 1,5 posto.

Ministarstvo nije prihvatilo niti jednu ponudu. Za eurske trezorce nije pristigla niti jedna ponuda.

Od posljednje aukcije, održane 8. rujna, visina duga po kunskim trezorskim zapisma smanjena je s 19,212 na 18,511 milijardu kuna.

Komentari (36)
Pogledajte sve


….Ne, to si ti rekao da nam trebaju takve banke. S 8-10 % kamatom. Ja mislim da nam ne trebaju.Hrvati koliko su se zadužili su se zadužili.Mogu se zaduživati po povoljnijim kamatama…

Ja sam samo rekao da ovom narodu banke ocito trebaju cimse svi zaduzuju. Kamatu nisam spominjao jer na nju ne mogu uticat. Ona je rezultat kreditnog rejtinga drzave,a kreditni rejting Hrvatske je trenutno na razini g.ovna. Kad mi budemo poput Njemacke, Svicarske onda ce se sigurno moci zaduzivati po 2-3 %. Ali kad ministar financija izlazi svako malo sa ovakvim izjavama onda ces ocekivat ili jos vece kamate ili banaka nece ni biti. Da li to znaci da Hrvati mogu bez njih ne znam,ali ce morati.

http://www.jutarnji.hr/lalovac-nastavlja-rat-protiv-banaka-svim-sredstvima–banke-namjerno-ruse-tecaj–urazumit-cu-ih-novim-porezom–/1429869/

PA ne treba Hrvatskoj ni struja. Da nema HEPa gledali bi pod sterikama i lozili parkete u dnevnom boravku. Sve je stvar prilagodbe. Moze se bez puno toga. Moze se i bez 300 miljardi drzavnog duga,ali ne ide. A kad ne bude banaka ici ce. Cim se ne isplate prve penzije i sve ostalo stane. Za ovo postic treba bankama uzest sve i ne samo bankama nego svakome tko zaradjuje. Bravo hasenfefer pravi si SKOJevac. Da te nema trebalo bi te izmislit. POdrzavas li ovo oko franka??? Jasno da da. Zato je kurs prema euru 7,65 danas. A jos nismo ni poceli.



….Frankie ajde molim te lijepo s razumijevanjem čitaj što sam napisao.
70 % poreza je samo ako će i dalje kamatariti Hrvate…
A kome se ne sviđa LA PAPA!

Tako je kapital je inace blesav pa ce trpit to. I bit ce papa pa ces vidit kako ce onda Rvati mise placat da im se banke vrate. A glasaj za zivi zid pa ces u bankama uzimat koliko ti treba i nista neces vratit. Kakva djeca ovdje pisu ovo je stvarno nevjerojatno. Koliko ti imas godina???
[/quote]

Zanimljivo kako ishlapljeli starci ovdje pišu i ne vide da se Svijet mijenja.

I opet, Hrvatskoj ne trebaju strane ni domaće banke jer se onda neće zaduživati.

A onda neće biti o nikom ovisni.

Nisam vidio da su banke nešto uložile, osim u pojedince kojima su davale ogromne kredite, a za to uzimale zemljišta i tvornica hrvatskih ljudi.

Pa recimo Karamarko nakon 4 godine predstavi plan koji uopće gospodarske mjere kojim će to postići.

Vi mene možete zvati djetetom koji piše na forumu, ali on se bori za premijersku fotelju.

Krajnje je vrijeme da postane ozbiljan jer će izgubiti ove izbore.

I kaj ste tako nervozni?

Imate menstruaciju?


…Mile je kamatar s 10 % kojeg pozna Frankie.

DEcko ti si stvarno ogranicen. Ako ne mozes povezat sto bi bilo da se po tvoju oporezuju banke jasno da nikad shvatit neces. A jasno da poznam kamatare, pa ne zivim na Marsu ko ti. Zadnjih godina im je špao posal,ali udrite porez bankama od 70,100,200% pa ces vidit kako ce poduzetnstvo ponovno krenit. A vidit cemo kako ce zavrsit i prica sa frankom. Evo eura na 7,65 a drzava brani tecaj,a jos uvijek dosta turista. Bit ce zanimljiva jesen.
[/quote]

Frankie ja sam ograničen. A ti nemaš kredite, a poznaješ kamatare?
pa što se brineš toliko za te Hrvatske banke?

Što si vlasnik?

Lijepo ih preseli u Austriju, NJEMAČKU, Italiju, pa ćeš imati veći profit nego u Hrvatskoj!

I opet ne čitaš dobro.

Ako banke stave 0,5 % kamata na stambene kredite, i 1% na nenamjenske kredite mogu se uopće osloboditi svih poreza i naknada.

Znači ja sam protiv poreza na banke, ako banke posluju u Hrvatskoj kao i vani.

New Report

Close