Evo što je zaključeno na zatvorenom dijelu današnje Vladine sjednice

Autor: Objava za medije , 23. srpanj 2014. u 13:44
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Staša Skenžić imenovan je pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koji će upravljati radom Uprave za područje standarda, strategija i posebnih programa.

Na zatvorenom dijelu današnje,177. sjednice, Vlada Republike Hrvatske donijela je Zaključak o prihvaćanju Popisa zakonodavnih i drugih akata te politika Europske unije tijekom talijanskog predsjedavanja Vijećem Europske unije – Prioritete Republike Hrvatske. Zaključak možete preuzeti na web stranici Vlade RH www.vlada.gov.hr. 

Prihvaćeno je Izvješće o radu Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata za 2013. godinu. Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) Izvješće je klasificirano oznakom povjerljivo pa ga nije moguće objaviti. 

Staša Skenžić imenovan je pomoćnikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koji će upravljati radom Uprave za područje standarda, strategija i posebnih programa. 

Mr.sc. Wajih Hammoud na osobni zahtjev razriješen je dužnosti člana Sanacijskog vijeća Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, a novom članicom imenovana je Sanja Švarc-Janjanin. 

Jozo Milanković razriješen je dužnosti člana Sanacijskog vijeća Opće županijske bolnice Vukovar, a novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan je Davor Petrović.

Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju Povjerenstva za rješavanje imovinskih i drugih srodnih pitanja između Republike Hrvatske i Crne Gore, kojom se Sonja Baretić razrješuje dužnosti članice, a novom članicom, kao predstavnica Ministarstva pravosuđa, imenuje se Martina Rimac. 

Mr.sc. Jelena Zrinski Berger razriješena je dužnosti predsjednice Stručnog povjerenstva za praćenje sigurnosti opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata, a novom predsjednicom, kao predstavnica Ministarstva gospodarstva, imenovana je Sabina Škrtić. 

Razriješeni su predstavnici Vlade Ljubica Đukanović i prof.dr.sc. Saša Zelenika te zamjenica predstavnika Gabrijela Herceg Sarajlić u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Novim predstavnicima imenovani su Sandra Orešić i prof.dr.sc. Roko Andričević, a zamjenicom predstavnika Lidija Derdić, kao predstavci Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

Ivo Afrić razriješen je dužnosti člana Međuresorne radne skupine za integrirano upravljanje granicom Republike Hrvatske, te dužnosti člana Povjerenstva za praćenje provedbe nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. Novom članicom imenovana je Nataša Zorić, kao predstavnica Ministarstva zdravlja. 

Mr. Dubravka Pezelj Duliba razriješena je dužnosti članice Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga. Novom članicom, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, imenovana je Danica Kramarić. 

Cvjetana Plavša-Matić i Dijana Kladar imenovane su članicama, a Marija Boltek i mr.sc. Ilija Rkman zamjenicima članica Savjeta za razvoj civilnog društva, kao predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i organizacija civilnog društva u području djelovanja zaštite potrošača. 

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje trgovačkim društvima, mr.sc. Boris Lalovac razriješen je dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Financijske agencije, a na tu je dužnost imenovan Igor Rađenović. Također, na prijedlog Povjerenstva, mr. sc. Boris Lalovac razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, a na tu je dužnost imenovan Igor Rađenović. 

Na kraju, također na prijedlog Povjerenstva Vlade za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Nadzornom odboru društva Hrvatska poštanska banka d.d. predlaže se imenovanje Dubravke Kolarić članicom Uprave. 

Uzevši u obzir mišljenje Odbora za europske poslova Hrvatskoga sabora od 22. srpnja 2014. godine, donesen je Zaključak kojim se potvrđuje mr.sc. Neven Mimica kao kandidat Republike Hrvatske za člana Europske komisije u mandatu 2014.-2019.

Komentirajte prvi

New Report

Close