Erste: Konačna odluka je na Vladi i mi ćemo to poštivati

Autor: Ana Blašković , 12. prosinac 2013. u 13:58
Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Nakon što je Vlada odbila prodati Hrvatsku poštansku banku u bescijenje, kako je rekao ministar Slavko Linić, oglasila se i prozvana Erste banka.

Nakon što je Vlada odbila prodati Hrvatsku poštansku banku u bescijenje, kako je rekao ministar Slavko Linić, oglasila se i prozvana Erste banka.

Iz Erstea su poručili da je "odluka o podnošenju obvezujuće ponude bila utemeljena na svim relevantnim parametrima uključujući i rezultate dubinske analize", dodajući da je konačna odluka na prodavatelju te će ju Erste kao takvu poštivati.

Erste je ponudio 905,71 kunu po dionici što je 232,3 kuna manje nego u prvom krugu privatizacije. Tada je treća po veličini banka bila sprema platiti 130 milijuna eura za 99 posto dionica HPB-a, a u konačnici je ponudila tek 103 milijuna eura.

Linić je na današnjoj sjednici Vlade ustvrdio da je ponuda bila "ne samo niža od trenutne cijene koju HPB postiže na razgrebačkoj burzi, nego je ponuđač ocijenio i da rezervacije HPB-a za iduću godinu neće biti dovoljne, kao i da su potrebno znatno veća sredstva za potencijalne sudske postupke, pa je inzistirao i da im država jamči i za moguće stavke", dodavši da bi time ionako niska cijena bila dodatno umanjena. "To je neprihvatljivo", ustvrdio je Linić. Dodao je da država treba novac, ali ne ovako. "To će za proračun značiti manje novca, ali u bescijenje ne prodajem!", žestoko je presjekao Linić.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close