Dvije tisuće učenika u Digitalnoj akademiji

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. kolovoz 2017. u 21:59
Osnovnoškolci kroz igru uče programirati i kreativno se izražavati uz pomoć računala

Novo, drugo izdanje Algebrina programa, od jeseni u 18 gradova diljem Hrvatske.

Druga Algebrina Digitalna akademija, program obrazovanja za osnovnoškolce u STEM području, od početka nove školske godine održat će se u čak 18 hrvatskih gradova.

Nakon Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra, ove jeseni Digitalna akademija dolazi i u Pulu, Dubrovnik, Slavonski Brod, Varaždin, Karlovac, Koprivnicu, Veliku Goricu, Zaprešić, Sisak, Šibenik, Dugo Selo, Zaprešić i Samobor. Samo u razdoblju predbilježbi interes je pokazalo više od 2000 djece, kažu organizatori s Otvorenog učilišta Algebra.  

"Kad vam mama dvoje digitalnih nindži kaže da im je Digitalna akademija najomiljeniji predmet u školi ili druga mama kaže da je njezinoj djeci ponedjeljak najomiljeniji dan u tjednu jer tada imaju Digitalnu akademiju, onda znate da ste na pravom putu", komentirala je voditeljica programa za djecu i mlade u Algebri Maja Brkljačić. U sklopu akademije djeca mogu kroz igru usvojiti vještine programiranja, koristiti računala za kreativno izražavanje te rade na zajedničkim projektima i prezentacijama.

U svemu tome Algebri pomažu partneri kao što su Microsoft, Oracle, Google i Podravka, a upravo ova tvrtka će u drugom izdanju akademije stipendirati po jedno dijete u svakom od gradova, stoji u Algebrinu priopćenju.  "Želja nam je da djeca usvoje znanja kojima će u što širem smislu ovladati digitalnim svijetom, koji pruža nebrojene mogućnosti za profesionalni i osobni rast i razvoj, daleko iznad korištenja na društvenim mrežama, što danas najčešće gledamo u toj populaciji", dodala je Brkljačić.

Komentirajte prvi

New Report

Close