‘Država od 1. svibnja otpisuje kamatu na dug građanima’

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2013. u 10:42
Nada Čavlović Smiljanec (Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL)

O detaljima fiskalizacije, ali i novom Zakonu po kojemu će građani moći na rate vraćati dug državi, uz otpisanu kamatu, reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago razgovarao je sa šeficom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec.

O detaljima fiskalizacije, ali i novom Zakonu po kojemu će građani moći na rate vraćati dug državi, uz otpisanu kamatu, reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago razgovarao je sa šeficom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec.

"Građanima je bio važan Vaš prijedlog da će građani moći na rate vraćati dug državi, kada će taj zakon biti usvojen i kada će moći biti moguće otplaćivati državi dug na rate?", pitanje je koje je postavio Bago.

"Ovaj tjedan Zakon o reprogramiranju duga fizičkih osoba, tu spadaju građani i poljoprivrednici, ide na Vladu i nakon toga u Sabor u hitnu proceduru. Očekujemo da će krajem 4. mjeseca taj zakon biti donesen", odgovorila je Čavlović Smiljanec.

Misli li šefica Porezne uprave da će građani moći podnijeti da, pa i na 60 rata, vrate dug državi?

"Vjerujem da hoće, mi smo taj zakon predvidjeli. Riječ je o oko 13 milijardi kuna duga i 660.000 građana. Najvećim dijelom su to bivši obrtnici koji imaju 9 milijardi kuna duga doprinosa. Mi ćemo kamatu otpisati odmah, a preostala glavnica koja ostane ide na reprogram od 36 do 60 rata s tim da je kamata koja ide na glavnicu 4,5 post", odgovara.

To praktički znači da im se od 1. svibnja kamata otpisuje. "Točno, svi oni koji podnesu zahtjev temeljem ovog Zakon, njima će se automatski otpisati kamata i reprogramirat će im se dug", kaže Čavlović Smiljanec.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Bakica je skroz u pravu. Bombastičan naslov članka će biti tek kada budu i kompletan dug opraštali. Čovjeku koji nie zaposlen, nema nikakva primanja, dužan je i Bogu i vragu, svejedno mu je da li mu je rata sa kamatom npr. 2500 kuna ili bez kamate 2000 kuna. Nema niti 2500 a niti 2000 kuna.
Da ljudi rade i da imaju prosječna redovita mjesečna primanja onda bi se i država imala od čega naplatiti. Ovako jednostavno nema, zatvori, objesi, zadavi ili što već, ali PARA NEMA!

…oprostiti će oni i glavnicu i to jako brzo…što vrijedi što je grad za groš,a groša nigdje nema…[emo_zloban]


A STO JE SA NAMA KOJI SMO PLATILI I KAMATE I SVA MOGUCA DAVAJNA KOLIKO CEMO MI DOBITI OPROSTA ??????????????

Vi ste platili tzv. porez na budale,jednako kao i oni sto ce ga platiti i ono sto ce legalizirati nekretnine.

zar ne bi bio logičniji naslov : Sprdnja od države…………

New Report

Close