Država će građanima plaćati pola rate stambenog kredita

Autor: Poslovni.hr/H , 17. studeni 2016. u 10:18
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nacrt zakona je spreman i ide u proceduru, očekuje se da ga Sabor usvoji početkom iduće godine, pa bi već u prvom tromjesečju mogli raspisati natječaj.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je danas uoči sjednice Vlade u Vukovaru da Ministarstvo priprema novosti za mlade obitelji pri kupnji stana na kredit, u čemu bi im država pomogla u prvim godinama otplate s plaćanjem 50 posto rate.

"Država će pomagati mladim obiteljima s ratama kredita pri kupnji stana i to tako da u prvih četiri-pet godina, što ovisi o tome koliko ćemo uspjeti osigurati novca u proračunu, Ministarstvo odnosno država iz proračuna izdvaja za plaćanje 50 posto rate njihovog kredita", rekao je Kuščević, dodajući da će ostatak ugovorenog kredita korisnici plaćati sami.

Najavio je i olakšice za kupnju novih te renoviranje starih stanova i kuća.

Na pitanje hoće li biti pogodnosti za obitelji koje tijekom kredita dobiju novo dijete/djecu, ministar Kuščević je odgovorio da i tu ima novosti te da će, kako je kazao, "za svako novorođeno dijete u obitelji za vrijeme otplate kredita kojeg sufinancira država produljiti to razdoblje minimalno za godinu dana, a moguće i dulje".

Sve bi po njegovim riječima moglo u primjenu već iduće godine odnosno u prvom tromjesečju.

"Nacrt zakona za to je spreman i ide u proceduru te očekujemo da ga Sabor usvoji početkom iduće godine, pa bi već u prvom tromjesečju mogli raspisati natječaj", poručio je ministar koji je ovih dana već kazao da priprema zakon kojim će subvencionirati kupnju nekretnine mladim obiteljima.

Komentari (11)
Pogledajte sve


to je pravo pitanje. ja bih uzeo na 4 godine – samo da ne dam gotovinu!!!
neka marić odgovori kad je tako pametan

odgovorio je u NU2, sudeći po odgovoru spreman je pola platiti i onima, koji su godišnje u mogućnosti otplatiti 15 000€ kredita, bojim se da će tu nešto morati mijenjati, jer će onda takvih biti najviše

to je pravo pitanje. ja bih uzeo na 4 godine – samo da ne dam gotovinu!!!
neka marić odgovori kad je tako pametan


ovo je odlicno. Moze li kredit za stan na 5god?

teško, ali bilo bi lijepo

ovo je odlicno. Moze li kredit za stan na 5god?

New Report

Close