Dobili posao u Njemačkoj, no moraju čekati mjesecima kako bi došli do termina za vizu

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2013. u 10:00
Guliver/Thinkstock

Ono što je trebalo olakšati postupak i cjelokupnu proceduru, dovelo je mnoge građane u bezizlaznu situaciju.

Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu prije nekoliko mjeseci je odlučilo smanjiti redove za čekanje pa su uveli nova pravila prema kojima svatko tko želi predati zahtjev za radnu vizu ponajprije mora putem interneta rezervirati termin za dolazak u veleposlanstvo, piše Novi list.

Ideja se na prvi pogled čini jednostavna i praktična jer ljudi mogu  rezervirati termin i pojaviti se u veleposlanstvu u unaprijed dogovoreno vrijeme, umjesto da čekaju u redovima. Kako Novi list navodi, od 1. listopada prošle godine, bez on-line rezervacije predaja zahtjeva nije moguća. Ipak, ono što je trebalo olakšati postupak i cjelokupnu proceduru, dovelo je mnoge građane u bezizlaznu situaciju. Naime, nakon što prikupe svu potrebnu dokumentaciju, događa im se da i po dva mjeseca čekaju na termin, a problem je što se ne zna hoće li ih toliko dugo čekati i njemački poslodavci.

Prema neslužbenim informacijama koje Novi list posjeduje, u veleposlanstvu su svjesni problema, da se na prvi slobodan termin čeka u prosjeku šest do osam tjedana. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva  sastanak u veleposlanstvu je bilo moguće rezervirati tek za 23. travnja. Iako tvrde da su svjesni kakve to poteškoće stvara ljudima koji termin za predaju dokumentacije dobiju prekasno, zasad nemaju prikladnog rješenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close