Dijana Čuljak za pranje novca okrivila muža

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2012. u 10:57
Dijana Čuljak (PXL)

užiteljstvo tvrdi da je iz Core Medije i Media Spota od 2004. do 2008. godine na temelju fiktivnih faktura izvučeno više od 16 milijuna kuna.

'Nikada nisam sudjelovala u poslovanju Core Medije niti su mi poznati detalji o osnivanju te tvrtke' , kazala  je Dijana Čuljak  u svjedočenju tijekom istrage protiv njezina bivšeg supruga Vladimira Šelebaja i ostalih okrivljenika u aferi Core Media, prenosi Jutarnji list.

No tu njezinu tvrdnju ne demantira samo njezin bivši suprug, koji je iznoseći obranu rekao kako je zapravo Dijana Čuljak držala dirigentsku palicu dok je on bio formalni izvršitelj. 'Sve je nastalo na mojoj ideji, Šelebajevim novcima i tvojim vezama', napisala je upravo Dijana Čuljak u SMS poruci koju je poslala svom prijašnjem suradniku Edvinu Softiću kad se počelo raspadati njihovo partnerstvo u Core Mediji i plasman njihovih projekata na Novu TV i HTV. To je samo jedna od SMS poruka koje je Softić predao istražiteljima, a koja potkrepljuje obranu Vladimira Šelebaja da je sama ideja osnivanja tvrtke za vanjsku produkciju bila ideja Dijane Čuljak.

Prema svježe podignutoj optužnici kojom tužiteljstvo tereti samo Šelebaja i četvero njegovih pomagača, ali ne i Dijanu Čuljak, novac se iz tvrtke izvlačio upravo u vrijeme dok su oni bili u braku, navodi Jutarnji list. Tužiteljstvo tvrdi da je iz Core Medije i Media Spota od 2004. do 2008. godine na temelju fiktivnih faktura izvučeno više od 16 milijuna kuna, a  državni je proračun pritom oštećen za 3,1 milijun kuna PDV-a. Tvrtke Šelebajevih pomagača ispostavljale su Core Mediji i Media Spotu lažne ili uvećane fakture, Šelebaj je nalagao plaćanje, a onda je isplaćena sredstva dobivao natrag u gotovini, dajući pomagačima oko pet posto provizije. 

Kako Jutarnji piše, novac je Šelebaj koristio za crne isplate, primjerice u međuvremenu optuženom Siniši Svilanu za plasman emisija Core Medije na Novu TV, Hloverki Novak-Srzić za njezin angažman i slično.

Komentirajte prvi

New Report

Close